Za razliku od modnih i makeup, trendove koji se tiču frizura je malo teže ispratiti. Prvenstveno zato što se za kosu emotivno vezujemo i teško nam je da se odlučimo da je skratimo onda kada određeni hairstyle to nalaže. Retko ko od nas će da se upušta u sezonsko menjanje imidža. Čak i onda kada se odlučimo da isprobamo nešto novo, u taj proces ulazimo bojažljivo i sa strahom da ćemo se pokajati. Ali, ne brinite! Koju god dužinu kose da preferirate, postoje frizure koje su evergreen, tako ćete uvek biti u trendu, a nećete izlaziti iz svoje zone komfora. Predstavljamo vam frizure koje nikada neće izaći iz mode…

Duga, raspletena kosa

Bilo da je vaša kosa kovrdžava ili ravna, postoje frizure kojima ćete se stalno vraćati. Kada kratimo dugu kosu, uglavnom želimo da se njena dužina ne promeni mnogo, ali da ipak izgleda sveže. Na to mislimo kada odemo da nam neko “samo skrati krajeve”, da nam odstrani oštećenu kosu i vrati joj sjaj. U zavisnosti od teksture kose, možete se odlučiti za potpuno ravnu ili stepenastu kosu čiji su stepeni kraći ili duži.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Ako vam je dlaka fina i ravna i lako ju je stilizovati, frizura koja bi joj najviše odgovarala je ili potpuno ravna ili dužih stepena. Kada kosa nije gusta, automatski ju je lakše ukrotiti, što je definitivno prednost duge i lepo potšišane fine kose. Ne morate da koristite nikakve posebne preparate ili da je nepotrebno izlažete toploti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Gusta kosa je malo zahtevnija. Oštri, špicasti krajevi stvaraju iluziju punije kose, pa je ovakav hairstyle savršen za sve kovrdžave guste kose. U zavisnosti od toga kakve su vaše lokne, možete se odlučiti za duge ili kratke stepene, koji su svakako must-have. Stepenasto stilizovanu kovrdžavu kosu je lako stilizovati. Uz preparate za kovrdže i malo utrošenog vremena, frizura će doći do izražaja i kosa će vam izgledati kao da ste upravo napustili salon.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели . (@brushsalonyvr)

Retro stil je uvek in. Zapravo, svako ko se odluči za to retro izgled se izdvaja iz mase. Frizure za sve old souls koje vole duge kosu su uglavnom inspirisane isfeniranom kosom. Kosa je ili isfenirana tako da bude skroz ravna, ili tako da krajevi budu uvijeni ka spolja. Ukoliko kosa prelazi ramena, ali se završava negde u predelu iznad grudi najbolje je da bude ošišana u dužim stepenima, dok kraća kosa do iznad ramena bi trebalo da bude potpuno ravna.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели . (@brushsalonyvr)

Comments