#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma

Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma

O prvom i drugom danu Njujorške nedelje mode čitajte ovde

Nešto po čemu je Njujork prepoznatljiv i različit u odnosu na sve druge svetske metropole jesu ulice niz koje se slivaju bezbrojni žuti taksiji vrebajući ruke u vazduhu. Korišćenje taksija u ovom gradu je gotovo jednako odlasku na kafu sa prijateljima. Izađete na ćošak, podignete ruku i taksista se već zaustavio da vas pokupi. Međutim, boravak u Njujorku tokom tekućeg Fashion Week-a je potpuno izmenio lice grada i poremetio mnoge planove. Naime, kako se bližilo obeležavanje desete godišnjice i komemoracija žrtava koje su nastradale tokom terorističkog napada 2001. godine, taksisti su nestali sa ulica. Finansijski centar, u kom su se Twin Towers nalazile, a koji je lociran na samom jugu Menhetna, delimično je bio zatvoren već 10. septembra. Svuda su se mogli videti vatrogasci koji su došli iz različitih američkih država, gužve su zavladale u ionako pretoplom metrou, a žuti taksi je ustupio mesto crnim vozilima sa čijim vozačima morate unapred da se dogovorite oko cene.

Fashion Week je ostao bitan samo svojim vernim pratiocima koji su našli načina da dođu do različitih lokacija na kojima su se revije odvijale. Sa druge strane, rad u produkciji je postao pravi izazov, sveden na metro, jurnjavu za crnim taksi vozilima i izlive nestrpljenja ljudi oko vas. U jednom takvom danu prezentacija brenda Cut25 koji potpisuje relativno poznati dizajner izraelskog porekla Jigal Azruel (Yigal Azrouel) predstavljala je sjajan beg od stvarnosti. Svedena scenografija, jarke boje, krojevi koji su inspirisani osamdesetim i odlična muzika učinili su da sat i po vremena, koliko je prezentacija trajala, proleti. Prezentacija je otvorena kada su sve devojke stajale u neonskozelenom kvadratu koji je bio ocrtan na podu prostora, svaka u svojoj “kutiji”. Sa plafona su visila ogledala iskrivljene površine, tako da je publika mogla videti krojeve otpozadi, takođe. Kada su svi ušli, prezentacija se nastavila tako što su modeli počeli da se kreću poput mašina. Na podu, između njihovih stopala, nalazili su se brojevi od 1 do 25, što je neodoljivo podsećalo na masovnu proizvodnju i pokretnu traku. Kako bi prva devojka krenula ocrtanom pistom, druga bi zauzela njeno mesto i svaka druga bi se pomerila u drugu kutiju u pripremi da bude plasirana publici.

U nastavku teksta sledi nekoliko snimaka sa prezentacije.

 Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma 108 Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma 1116 Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma 1213 Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma  Njujorške vinjete – Moda u senci terorizma
Tekst i fotografije: Dušan Milojević, nekada talentovani student sociologije, zahvaljujući svojoj neodgovornosti i povodljivom duhu nikada nije završio studije, već je počeo da luta po svetu kroz različite profesije i veze, završivši kao bebisiterka u Tribeci. U pauzama između čuvanja deteta po parkovima na Menhetnu i fotografisanja u backstage-u na Njujorškom fashion week-u, ponekad nešto i napiše. Obožava shopping samo kada ima dovoljno keša, a glavna dilema poslednjih meseci mu je šta bi mu Frank Sinatra rekao u slučaju “If I can NOT make it there”.

Editors choice