Tu smo da i ove godine damo makeup ideje za Noć veštica. Svako ima izbor da se našminka kako misli da treba, ali mi smatramo da Noć veštica treba da bude povod za eksperimentisanje sa šminkom. Drugim rečima, mi vam savetujemo da se našminkate što strašnije možete, jer svaki drugi dan u godini možete da se šminkate tako da budete lepi.

Zato smo izabrali najzanimljivije i najstrašnije primere kako da se našminkate…

Mrtva devojka

Pogledajte tutorijal kako da se našminkate kao duh devojke. Nije u pitanju nijedan specifičan lik iz filmova i serija, ali je u svakom slučaju devojka prilično jeziva. Možete do detalja da vidite kako da rekreirate ovaj makeup look. Cilj treba da vam bude da izgledate bledo, da imate belu kosu, belu haljinu i paukove.

Zombi

Da li nam verujete da možete da imate uverljivi zombi look uz pomoć šminke koju već posedujete? To je i poenta ovakvih videa, da ne potrošite previše novca da biste postigli efekat kakav želite. Efekat krvavih rana i tragova krvi možete postići uz pomoć komadića žice za pranje sudova i krvavocrvene boje koju možete vrlo lako pronaći u ovom periodu.

Wednesday

Očekujemo da se u novembru na Neflixu pojavi nova serija posvećena porodici Adams, tačnije devojčici Wednesday Adams, tako da je odlična ideja da se ove godine našminkate kao ona.

Pročitajte i ovo: Jesenji makeup trendovi koji će dominirati ove sezone

Wednesday uvek nosi dve kike preko ramena, bledog je tena, obučena u crnu haljinu sa belom kragnom. Kostim uopšte nije težak, ali je upečatljiv. Evo tutorijala kako da se našminkate:

Carrie

Da li ste obožavatelj Stephena Kinga? Carrie je svima poznati lik iz istoimenog horora – devojka sa natprirodnim moćima koja je nepopularna u školi, koja nakon neslane šale na maturi uspeva da se osveti svojim vršnjacima na najgori mogući način. Carrie je zaista jeziv lik i zaslužuje da se maskirate kao ona za Noć veštica. Naravno, tu mislimo na scenu gde je polivena krvlju, koja je ostala upečatljiva decenijama.

Kostim veštice

Nezaobilazan kostim za Noć veštica jeste upravo veštica. Postoje razne varijacije iz filmova koje možete rekreirati, ali tu su uvek prisutni šiljati šešir, metla, šiljati nos, crni ogrtač ili haljina. Zato na ovom videu možete da pronađete nekoliko alternativa kako da se maskirate kao veštica. Pronađite onaj koji najviše odgovara vašoj ličnosti. Ovo može da vam posluži samo kao inspiracija da osmislite svoj kostim.

Veštačka koža i krv

Znamo, ovo nije konkretan predlog kako da se maskirate, ali je odličan tutorijal kako da napravite veštačke rane i krv na svojoj koži tako da izgledaju jezivo, upečatljivo i realistično. Ovo može biti sastavni deo velikog broja kostima, a i centralni detalj vašeg autfita za Noć veštica. Verovali ili ne, za veštačku kožu sve sastojke vrlo verovatno već imate kod kuće.

Biće vam potrebno brašno, vazelin i tečni puder u vašoj boji kože. Najpre pomešate brašno i vazelin, stavite na deo tela gde želite da napravite veštačku kožu, potom preko stavite puder i tapkajte dok se sasvim ne izjednači sa bojom vaše kože. Sledeči korak je da izrežete veštačku kožu i napunite veštačkom krvlju. Evo kako tačno to izgleda:

Makeup ideje za Noć veštica – Medicinska sestra

Rekli smo da želimo da vam predložimo što više jezivih predloga za Noć veštica i to smo zaista i mislili, a ovo je definitivno jedan od najjezivijih kostima. Dakle, kad kažemo kostim medicinske sestre, ne mislimo na seksi kostim, mada svakako možete u njega da se obučete, ali nije stvar u tome, ideja je da izgledate kao medicinska sestra iz horor filma i da uplašite svakog kog vidite na ulici. A uz ovaj tutorijal ćete sigurno u tome uspeti.

Pročitajte i ovo: Chromecore se vraća na velika vrata – ideje za nošenje srebrne senke

Naslovna fotografija: instagram.com/ktrnfoxy

Jovana Petković

Comments