Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

U prirodi imate primere za sva odstupanja od onog što je uobičajeno, pretežno i većinsko. Pa tako tvrdnja da je dan za aktivnost i budno stanje, a noć za spavanje, sa sve onim tabelama u kom trenutku u danu su moždani talasi ovakvi i onakvi, uopšte ne pije vodu. Mnoge životinje love noću, a mora da su među njima najupečatljivije ptice, pošto se za ljude koji vole noću da budu budni, kaže da su noćne ptice. Većina radnog sveta ustaje vrlo rano i leže pre ponoći. Sedam, osam sati sna i ceo dan jurcanja. Kad dođete s posla u suton, nema vremena za popodnevnu dremku, a napad pospanosti verovatno ste već prebrodili posle ručka, pijući džinovsku kafu. Možda niste dnevni tip, ali naučili ste da funkcionišete onako kako zahtevaju pravila radnog dana i zahtevi porodičnog života. Ali ukoliko ste suštinski noćna ptica, navika dnevnog življenja nikada vam neće potpuno oduzeti težnju da budete budni i aktivni onda kad se sve utiša, kad većina sveta spava i ostavlja vas na miru.

1100 Noćne ptice i ritam života

Čim imate priliku da pratite svoj prirodni ritam, to i činite. Budni ste do zore i spavate do podne.

Ima ljudi koji rade noćne poslove. Treće smene. Dežuraju na recepcijama, rade u fabrikama ili im je posao kafanski – konobarišu ili sviraju i pevaju u kafanama. Oni su možda dnevni tipovi, koji s mukom prate zahteve svog posla i jedva čekaju da odu na odmor, pa da ustaju u šest i ležu u deset.

Pisci često rade noću, kao i mnogi drugi umetnici. Noć je inspirativna. Ima drugačiju energiju.

Kad većina sveta nastanjuje predele sna, domaćini tog sveta izlaze u noć i posećuju budne. Granice se ne pomeraju, ali postaju prohodne.

Noćne ptice svojim noćnim vidom uočavaju ono što se danju ne može videti.

Sve horor priče dešavaju se po mraku.

Svi tajni ljubavni susreti odvijaju se noću.

Svi magijski rituali traže mesec, zvezde i sveće.

Po nešto od svega ovoga oseća svako ko budan osluškuje noćne zvuke i oseća da nije sam.

Prisustvo raznih entiteta i energija, noću je uočljivije, a možda su i ti entiteti i energije noćne ptice. Danju se povlače i miruju.

Noć je vreme za ples muza, veštica i demona. A budni su tu da posvedoče, osete, zabeleže.

279 Noćne ptice i ritam života

Noću se časkom naježite od najmanjeg šušnja, ako počnete da osećate kako niste sami.

Noću se srećete sa sobom, bilo da spavate i tonete u snove, odakle izvlačite poruke nesvesnog, donosite informacije iz sveta sna, ili vas kreativni procesi drže budnim.

Muze nemaju milosti prema svojim miljenicima.

Srušite se u krevet mrtvi umorni i pomišljajući kako je dobro što ste uspeli da legnete pre jedan, jer sutra morate da ustanete rano, pa ćete se možda i naspavati, ušuškate se i slatko zaspite. I onda, kad prođe prvi talas umora, odnosno, kad odspavate sat ili dva, nešto vas probudi. Odete u kupatilo, pijete vodu, vratite se u krevet. Ali džaba, muza vas je usput zaskočila i umesto da zaspite, počnete da razmišljate, da se smejete sami sa sobom i čim pomislite ovo moram da zapišem pametnije vam je da to odmah i uradite, jer inače nećete moći da nastavite miran san. Ako ste sigurni da ćete se ujutru ipak sećati o čemu ste razmišljali, pa vas mrzi da ustanete i zabeležite, sutradan ćete saznati kako ste ste se prešli.

Možda će vam kliknuti u nekom trenutku – već sledeće noći.

Izvor fotografija: bayobserver.ca, pinterest.com


Aleksina Đorđević

Editors choice