4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Nova studija pokazala je da najnovije generacije (generacija ipsilon) cene lično ispunjenje u poslu koji vole, više nego zaradu ili sigurno zaposlenje.

Ova studija koju je objavio Univerzitet u Oksfordu, analizirala je odgovore više od 18,000 profesionalaca i utvrdila da čak postoji šansa da neko odbije unapređenje za posao ukoliko je zadovoljan i ispunjen onim što radi, pa će za to mesto predložiti svog prijatelja.

Prošle generacije su više vodile računa o zaradi i vrednovale sigurnost posla, preko ličnog ispunjenja ili ne.

Ovi rezultati ilustruju razlike u profesionalnim vrednostima koje donosi digitalno doba. Čak se sugeriše da bi rukovodstvo u cilju zadržavanja mladih talenata, trebalo uspostaviti radno okruženje koje podstiče osećanja angažovanja, uspešnosti i imanja cilja.

Slika 160 Nove generacije i sukob interesa

Simpatičan prikaz generacije ipsilon

– Nove generacije stavljaju naglasak na vrednovanje njihovog učinka, iznad finansijske nagrade. Studija sugeriše da ih treba motivisati na radnom mestu.

– Nove generacije vide posao ne samo kao sredstvo za plaćanje kirije i računa, već i put za istraživanje svojih strasti, hobija i filozofije.

– Nove generacije imaju holistički pogled na svet. U velikoj meri on je rezultat odrastanja u eri interneta, koji je omogućio čak i maloj deci pristup informacijama, a onim starijima razumevanje problema koji opterećuju društvo.

Slika 248 Nove generacije i sukob interesa

Šta izabrati?

Jedan zaposleni mladić generacije ipsilon pre bi izabrao manje plaćen posao, koji mu nudi brojne povoljnosti, putovanja po svetu, upoznavanje sa drugim ljudima, druženje sa prijateljima, nego što bi se zbog zarade zatvorio u kancelariju i posle radnog vremena.

Život dobija veću i jasniju sliku, u okviru koje se nalaze i želje, očekivanja, samopouzdanje, uspeh, a ne samo i isključivo novac.

Dostupnost interneta omogućila nam je uvid u sve svetske probleme, a takođe i ubedila nas da postoje druge institucije, koje ispunjavaju naša očekivanja za manje para. Deca se uče da žive u svetu gde ništa nije sigurno, ni trajnost posla, ni lojalnost od strane porodice.

Kada su poslovi kratkoročni, porodice su krhke, poverenje u institucije slabi, a svi se jednostavno fokusiraju na sopstvenu sreću i uzimaju odgovornost za postizanje toga.

Menja se slika zapošljavanja, naglašavajući potrebu za ličnim zadovoljavanjem, a onda i bogatstvom.

Starije generacije su bile fokusirane na potragu za bogatstvom, a danas je ta potraga preusmerena na zadovoljenje ličnih ciljeva i želja.

Izvori fotografija: subotica.com, elle.rs


Violeta Stojanović

Editors choice