Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Nove generacije i sukob interesa

Nove generacije i sukob interesa

Nova studija pokazala je da najnovije generacije (generacija ipsilon) cene lično ispunjenje u poslu koji vole, više nego zaradu ili sigurno zaposlenje.

Ova studija koju je objavio Univerzitet u Oksfordu, analizirala je odgovore više od 18,000 profesionalaca i utvrdila da čak postoji šansa da neko odbije unapređenje za posao ukoliko je zadovoljan i ispunjen onim što radi, pa će za to mesto predložiti svog prijatelja.

Prošle generacije su više vodile računa o zaradi i vrednovale sigurnost posla, preko ličnog ispunjenja ili ne.

Ovi rezultati ilustruju razlike u profesionalnim vrednostima koje donosi digitalno doba. Čak se sugeriše da bi rukovodstvo u cilju zadržavanja mladih talenata, trebalo uspostaviti radno okruženje koje podstiče osećanja angažovanja, uspešnosti i imanja cilja.

Slika 160 Nove generacije i sukob interesa

Simpatičan prikaz generacije ipsilon

– Nove generacije stavljaju naglasak na vrednovanje njihovog učinka, iznad finansijske nagrade. Studija sugeriše da ih treba motivisati na radnom mestu.

– Nove generacije vide posao ne samo kao sredstvo za plaćanje kirije i računa, već i put za istraživanje svojih strasti, hobija i filozofije.

– Nove generacije imaju holistički pogled na svet. U velikoj meri on je rezultat odrastanja u eri interneta, koji je omogućio čak i maloj deci pristup informacijama, a onim starijima razumevanje problema koji opterećuju društvo.

Slika 248 Nove generacije i sukob interesa

Šta izabrati?

Jedan zaposleni mladić generacije ipsilon pre bi izabrao manje plaćen posao, koji mu nudi brojne povoljnosti, putovanja po svetu, upoznavanje sa drugim ljudima, druženje sa prijateljima, nego što bi se zbog zarade zatvorio u kancelariju i posle radnog vremena.

Život dobija veću i jasniju sliku, u okviru koje se nalaze i želje, očekivanja, samopouzdanje, uspeh, a ne samo i isključivo novac.

Dostupnost interneta omogućila nam je uvid u sve svetske probleme, a takođe i ubedila nas da postoje druge institucije, koje ispunjavaju naša očekivanja za manje para. Deca se uče da žive u svetu gde ništa nije sigurno, ni trajnost posla, ni lojalnost od strane porodice.

Kada su poslovi kratkoročni, porodice su krhke, poverenje u institucije slabi, a svi se jednostavno fokusiraju na sopstvenu sreću i uzimaju odgovornost za postizanje toga.

Menja se slika zapošljavanja, naglašavajući potrebu za ličnim zadovoljavanjem, a onda i bogatstvom.

Starije generacije su bile fokusirane na potragu za bogatstvom, a danas je ta potraga preusmerena na zadovoljenje ličnih ciljeva i želja.

Izvori fotografija: subotica.com, elle.rs


Violeta Stojanović

Editors choice