Nakon skoro dve decenije legendarni rok bend The Rolling Stones objavljuje novi album, pod nazivom Hackney Diamonds, a publiku je obradovao i spot za pesmu Angry sa glumicom Sydney Sweeney.

Poznati rok sastav objaviće prvi album nakon smrti dugogodišnjeg člana grupe – bubnjara Charlieja Wattsa, koji je preminuo u avgustu 2021, a to će ujedno biti i njihov prvi album posle 18 godina. Muzičko izdanje će odati počast Wattsu, na kom će se naći oproštajne numere preminulog bubnjara.

Mick Jagger, Ronnie Wood i Keith Richards su prvobitno promovisali Hackney Diamonds na medijskoj konferenciji održanoj u pozorištu Hackney Empire, koji skoro 125 godina predstavlja epicentar londonske umetnosti. Album će biti dostupan 20. oktobra, a konferenciju je održao voditelj poznate američke emisije The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, sa kim su podelili ekskluzivne detalje.

Ništa nije moglo da zaseni ovaj spektakl, ali je fer pomenuti da se pažnja manjeg dela publike ubrzo preusmerila nakon emitovanja konferencije – i to na časopis Rolling Stone, u kom su objavljene ispovesti 16-oro bivših i trenutno zaposlenih kod Fallona, nazvavši poznatog voditelja i radno mesto toksičnim.

Najnovije studijsko izdanje sa 12 pesama (čiji nazivi još uvek nisu otkriveni), snimljeno je na velikom broju lokacija širom sveta, uključujući Electric Lady Studios, kao i The Hit Factory/Germano studio u New Yorku, Henson Recording Studios u Los Angelesu, Sanctuary Studios u Nassau na Bahamima i Metropolis Studios u Londonu.

Mick Jagger je poručio fanovima da bend još uvek zna šta radi i naglasio da album ne bi bio podeljen sa svetom da nije kvalitetan. Publika će imati priliku da na albumu čuje ikone poput Steviea Wondera, kao i prethodnog basistu benda Billa Wymana. Producent albuma je Andrew Watt, talentovani mladić koji je do svoje 32. godine ostvario uspešne saradnje sa ikonama poput Pearl Jama, Iggyja Popa, Ozzyja Osbournea, Eltona Johna, Justina Biebera, Miley Cyrus i Post Malonea.

Pročitajte i ovo: Prvi put u istoriji manifestacije MTV VMA – sve nominacije za umetnika godine su žene

Naslovna fotografija: instagram.com/rollingstoneitalia

Milica Nešić

Comments