U kojoj oblasti kreativnog stvaranja se najbrže smenjuju trendovi? Moda, lepota ili dizajn? Teško pitanje, ali za sve važi jedno novo pravilo: održivost i svedenost. Kako minimalizam podrazumeva sklapanje malog broja elemenata oslanjajući se na osobene kvalitete svakog od njih, neophodno je da savladamo veštinu novog stilskog koda. Šta je najprivlačnije kod ovog trenda? Harmoničnost. Svima nam je dobro poznato pravilo da su najvrednije stvari u životu jednostavne. Zašto to pravilo ne bismo primenile i na naš dom i time ispitale svoje kreativne potencijale? Kako nam virtuelni svet najavljuje svaki novi trend, sasvim je razumno baš u njemu potražiti inspiraciju za talas svežine u domu, bio to neki detalj ili kompletna transformacija životnog prostora.

Zbog brzine življena u 21. veku, žene su posebno ugrožena kategorija kada se govori o opuštanju. Odgovornosti i obaveze nam ostavljaju sve manje vremena za relaksaciju u nekom spa centru, te je ideja opuštanja kod kuće (vremenski) ekonomično rešenje. Ne postoji problem koji jedna topla kupka ne može da reši. I eto nas kod pitanja kupatila. Detalji kao što su slavine zlatne boje ili tamne pločice predstavljaju nešto nesvakidašnje, razbijaju monotoniju ukalupljenih šablona, a čitavom prostoru daju novi šmek. Pločice u crnoj boji bi bile idealno rešenje, jer black is new black, a pritom su i lake za održavanje.

Posle kupke, mekani čaršavi su jedini mogući odgovor. Prostorija u kojoj bi po pravilu trebalo povoditi kvalitetnih osam časova dnevno, moralo bi da bude mesto na kom je udobnost imperativ. Veliki krevet, bela posteljina i paperjasti jastuci su fokus spavaće sobe. Jedina stvar koja je potrebna ovoj oazi mira jeste veliki prozor koji naglašava raskoš odmora.

Comments