Kako primenjivati umivanje hladnom vodom?

Kada je umivanje hladnom vodom u pitanju, verujem da proces ne mora posebno da se objašnjava. Potrebno je da se prvo umijete nekoliko puta nanoseći hladnu vodu na lice. Zatim, da u kožu utrljate umivalicu koju koristite. Penaste i gelaste umivalice najbolje funkcionišu sa hladnom vodom.

Hladna voda je dobra i za ostatak kože. Kada ste pod tušem, podesite mlaz da sa tople vode postepeno postane hladna. Tretman hladnom vodom može da smanji vaše kapilare na stopalima i da umanji vidljivost vena. Prijaće vam i onda kada ste većinu dana stajali ili šetali, jer ste aktivirali mišiće i potrebno je da ih relaksirate. Hladna voda, takođe, umanjuje vidljivost strija i celulita.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emma Hoareau (@emmahoareau)

Za tretman tela počnite toplom vodom, kakvom biste se tuširali da se opustite. Zatim, hladnu vodu prvo pustite na stopala i lagano dižite tuš preko listova do butina. Na taj način ćete se polako navikavati na hladnu vodu, a i vaša će koža uživati u postepenosti tretmana. Nije potrebno da se smrzavate pod vodom, dovoljno je da ona teče petnaest do dvadeset sekundi i koža će postati zategnutija.

Naslovna fotografija: instagram.com/emmahoareau

Milica Antić

Comments