Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

To je to – ponoć je rekla svoje. Prvi dan sasvim nove neisprljane i još nezarozane godine je pred vama. Držite se za taj trenutak kao da je od pahulja sazdan i ne sme vam iskliznuti iz ruku. A onda čujete genijalne ideje kako da to savršenstvo i zadržite. Pa da ih podelimo sa vama.

Nikako nemojte:

1. Propustiti da čestitate dragim ljudima. – Smatra se da će Vam u tom slučaju Nova godina doneti emotivnu hladnoću i distancu.

2. Ne pozajmljujte novac. – Ni 31. decembra ni 1. januara, jer takvo započinjanje godine predskazuje dvanaest meseci materijalnih problema.

3. Ne iznosite ništa iz kuće 1. januara. – Ništa znači bukvalno ništa! Ovo važi čak i za đubre. Doslovno baš ništa ne sme da napusti vaš dom prvog dana u godini… Doduše, ovo pravilo je fleksibilno i zavisi od kulture i sklonosti. Dok se u nekim kulturama smatra da je u redu da se iznose stvari 1. januara, ako se prethodno nešto unese u kuću, u drugim smatraju da nije dobro čak ni istresati tepihe tog dana. Čime ćete se od ova dva upravljati – odlučite sami.

4. Prva osoba koja stupi u kuću nakon ponoći – ne bi trebalo da bude žena, jer se smatra da to donosi nesreću.
Isto tako, baksuzom se smatra ako osoba koja prva uđe u kuću ima plavu ili crvenu kosu…
Naravno, ovo ipak ne znači da treba da izbacite plavokosog rođaka ili dobru prijateljicu koji vam dođu na žurku nakon ponoći.

5. Hrana koja nije poželjna – Lošim znakom se smatra da na prvi dan nove godine jedete piletinu ili ćuretinu. Razlog ovom verovanju je što se domaće ptice u dosta kultura smatraju “prljavim” … Shodno tome se veruje da “prljavštine” koje tako unesete u kuću nikako nećete moći da se otarasite cele godine. U suštini – ta “prljavština” je zapravo simbol siromaštva i lošeg materijalnog stanja.

6. Posao – Smatra se da (iako kao što smo pomenuli treba uraditi neku sitnicu u vezi sa poslom) nije dobro raditi previše 1. januara. Veliko angažovanje, posebno započinjanje neke nove aktivnosti 1. januara znači da ona neće biti uspešna.

7. Pranje – Nemojte prati veš, niti sudove 1. januara. U nekim kulturama postoji verovanje da ako na ovaj dan perete – to znači da će neko iz kuće “nestati” u sledećoj godini.

8. Lomljenje, razbijanje, plakanje – Pazite da prvog dana nove godine nešto ne razbijete ili ne slomite, jer se i to smatra lošim znamenjem. Isto tako – izbegnite plakanje prvog – jer se i u tom slučaju smatra da će vas ova aktivnost pratiti cele nove godine.

9. Vreme – Kada se probudite u prvom jutru nove godine pogledajte kroz prozor kakvo je vreme. I za vreme postoje duboko ukorenjena sujeverja:

Ukoliko vetar toga dana duva sa juga – znači da će naredna godina biti dobra i bogata.
Ukoliko vetar duva sa severa – cela godina će biti hladna i sa lošim vremenom.
Ukoliko pak duva sa istoka – godina će doneti nestašice i nevolje.
Ukoliko vetar duva sa zapada (ovo je najčudnije) – biće dovoljno ribe i mleka, ali će jedna važna svetska figura umreti.
Ukoliko vetra 1. januara uopšte nema – čeka nas vesela i bogata godina.


Nataša Naumović brzo priča, brzo kuca, a još brže misli. Zaljubljena u marketing, pisanje, kulturologiju i modu. Voli da kuva i da dobro izgleda u kuhinji. I misli da to nije nista neobično. Ne voli šablone i ljude koji kažu to niko ne radi. Voli svoje prijatelje i brata i od skoro potpuno zaljubljena u jogu.

Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.


Editors choice