U nedelju, 22. decembra, održano je novogodišnje izdanje “Mikser Design Food” marketa, tradicionalne “Mikserove” manifestacije koja spaja dizajn, hranu i inovativne tendencije u gastronomiji. Market je obeležila humanitarna aukcija torti na kojoj je prikupljeno 320,900 dinara, a sav prihod je namenjen mališanima bez roditeljskog staranja iz ustanove “Jovan Jovanović Zmaj”.

Torte za ovu aukciju su donirali: hotel “Square Nine”, hotel “Moskva”, restorani “Kumbara”, “Dijagonala 2.0”, “Comunale”, “Iguana”, “Toro”, “La Piazza”, “Par Co”, “Unca Fibre”, “Fini”, “Illa Petwear”, “Choco Pops”, studio “Blatobran”, “Tintolino Family”, “Cake studio Rouge”, “Home made”, Ambasada kraljevine Norveške, Delta City, “My kitchen” kiosk, “Sonata” torte, grupa građana “Veseli pingvini”, “Torti kuća”, “All nut”, “Pop Bake”, “Hangri” kapkejk, Kristina Gašpar. Akciju su podržali i prijatelji iz agencije “Superstar”, čiji je osnivač, Aleksandar Đorđević, vodio samu aukciju.

DSC 5898 Novogodišnje izdanje “Mikser Design Food” marketa u znaku humanitarne aukcije torti

Market je obeležila humanitarna aukcija torti na kojoj je prikupljeno 320,900 dinara

Svojom plemenitošću akciju su uspešnom učinili brojni pojedinci i kompanije, među kojima su Grand Aroma, Jack Daniels, Henkel, Triple Jump Group, Legend World Wide, Idea, McCann Erickson, Kuća Stil, CBS i mnogi drugi. Prihod od 320,900 dinara namenjen je poboljšanju uslova života mališana iz doma za decu bez roditeljskog staranja “Jovan Jovanović Zmaj”.

Više od 1,500 posetilaca je uživalo u novogodišnjem izdanju “Mikser Design Food” marketa, koji je okupio više od 40 učesnika. Ovi mali i veliki proizvođači su Beograđanima prikazali svoju prazničnu ponudu delikatesa, slatkiša, vina, sireva, kao i posuđa i kuhinjske opreme.

Prazničnu atmosferu su najmlađi posetioci mogli da iskuse kroz kreativnu radionicu oslikavanja novogodišnjih kolača, u kojoj su učestvovali zajedno sa mališanima iz doma “Jovan Jovanović Zmaj”, koji su bili gosti “Mikser House”-a.

Odrasli koji su želeli da provedu aktivno popodne su pohađali kulinarsku radionicu “Novogodišnja trpeza”, koju je vodila Nada Ličina iz organizacije “Na putu zdravlja”.

Comments