Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/2

Već prvog dana Milanske nedelje mode za proleće/leto 2020 stižu nam noviteti iz Prade, a odnose se na kolekciju kapa i kačketa. Čitava revija je inače, bila oplemenjena prisustvom zvezda, poput Nikol Kidman, u prvom redu, ali i Džidži Hadid, na samoj pisti. Po svemu sudeći, deluje kao da je brend Prada rešio da pošalje svoj odgovor na novu kolekciju prelepih kačketa i kapa koje je Burberry izbacio samo nekoliko dana pre, na Londonskoj nedelji mode.

Gotovo bez izuzetka su modeli na reviji Prada nosili pomenute bucket kape, u kroju nikada viđenom do sada. Kapa je formirana u vidu produženih i neporubljenih rubova u ležernom padu po dijagonali lica iz polu-zavrnute forme, a finalni dodir sofisticiranosti je postignut dvema crnim, tankim trakama, koje počinju svoj slobodan pad u zoni zadnjeg dela kape i završavaju ga malo ispod linije struka. Što se tiče dezena, on nije ostao imun na trendove koji se protežu još iz sezone jesen/zima 2019, već viđenog animal printa i to u neonskim nijansama, zatim u zlatnoj i srebrnoj, senf-žutoj, lila, ledeno plavoj i naravno obezbojenoj crnoj i beloj.

Bucket look na glavi nije ostao usamljen, već je nadograđen bucket kožnim torbama. Na nekonvencionalan način nošeni, tu su i plateni cegeri kao replika onim pijačnim, ali u Prada verziji upotpunjeni kožnim detaljima.

Editors choice