Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Već prvog dana Milanske nedelje mode za proleće/leto 2020 stižu nam noviteti iz Prade, a odnose se na kolekciju kapa i kačketa. Čitava revija je inače, bila oplemenjena prisustvom zvezda, poput Nikol Kidman, u prvom redu, ali i Džidži Hadid, na samoj pisti. Po svemu sudeći, deluje kao da je brend Prada rešio da pošalje svoj odgovor na novu kolekciju prelepih kačketa i kapa koje je Burberry izbacio samo nekoliko dana pre, na Londonskoj nedelji mode.

Gotovo bez izuzetka su modeli na reviji Prada nosili pomenute bucket kape, u kroju nikada viđenom do sada. Kapa je formirana u vidu produženih i neporubljenih rubova u ležernom padu po dijagonali lica iz polu-zavrnute forme, a finalni dodir sofisticiranosti je postignut dvema crnim, tankim trakama, koje počinju svoj slobodan pad u zoni zadnjeg dela kape i završavaju ga malo ispod linije struka. Što se tiče dezena, on nije ostao imun na trendove koji se protežu još iz sezone jesen/zima 2019, već viđenog animal printa i to u neonskim nijansama, zatim u zlatnoj i srebrnoj, senf-žutoj, lila, ledeno plavoj i naravno obezbojenoj crnoj i beloj.

Bucket look na glavi nije ostao usamljen, već je nadograđen bucket kožnim torbama. Na nekonvencionalan način nošeni, tu su i plateni cegeri kao replika onim pijačnim, ali u Prada verziji upotpunjeni kožnim detaljima.

Editors choice