Nulta je ona od koje njegovo računanje u ljubavnoj matematici počinje. Njegov život se deli na pre i posle nje. I sada ste vi tu i morate da se nosite sa postojanjem tog duha, koji se uvlači u vaše odnose. Pa dobro, verovatno ste i vi nekome bili nulta, ona zbog koje je odabrao ili odbacio onu sledeću, zbog koje je zagoračavao život svim svojim devojkama posle vas i zbog koje je sada to što jeste. Svaki muškarac ima u svojoj istoriji jednu nultu, prema kojoj ravna svaku svoju ljubavnu jednačinu i zbog koje mu je svaki proračun pogrešan. Vi ste na redu. Ne možete zauzeti mesto nulte devojke, ali možete mu pokazati da su realni ljubavni odnosi u kojima učestvuje, daleko važniji, smisleniji i bogatiji od onih koje još nije prevazišao.

Kako ga je nulta upropastila?

Postavila mu je standarde koje verovatno nije dostigao ni sa njom, a koje zatim traži u vezi sa svakom sledećom. Jer ona je sigurno na neki način njemu bila nedostižna, iako je sa njom imao kompletnu vezu i ljubavnu priču, ili se to sve odigravalo najviše u njegovoj glavi. Muškarci imaju taj gadan običaj da onu koju dožive kao idealnu, krunišu za kraljicu svog srca i ostanu njeni robovi, iako je život sa svim međuljuskim i ljubavnim doživljajima odavno krenuo dalje i ta priča pripada prošlosti. Oni čak smatraju da vam čine posebnu čast kad vam pričaju o nultoj i poveravaju vam najdublje tajne svog srca, koje ćete vi ispravno oceniti kao tinejdžerski neprebol, iluziju koja nikada nije razotkrivena, ljubav koja zapravo nikada nije disala vazduh svakodnevice.

nulta 2 Nulta devojka – ona koja je UPROPASTILA vašeg dečka

Nulta je možda samo lik u njegovoj mašti

Ovo je istinita priča: Jednom je u vozu sreo jednu devojku, putovao sa njom cele noći i više je nikada nije video. Doživeo je kao savršenu – lepu, ljupku, zabavnu, privlačnu, interesantnu, ženstvenu, divnu. I pošto je nikada nije upoznao i imao prilike da u njoj sagleda i doživi realnu osobu, ona je mogla u njegovoj mašti da zauzme mesto idealne žene, kraljice njegovog srca, kojoj se zakleo na vernost. Svaku sledeću devojku upoređivao je sa tim likom i ni jedna nije bila ni upola tako očaravajuća. Naravno, zato što su sve bile žene od krvi i mesa, sa nezgodnim stranama karaktera, sa PMS-om i svim ostalim neprijatnim elementima realnosti. On se i dalje divi tom liku, mada je iz velike privrženosti i poverenja, svojoj devojci to poverio. Devojka je bila poražena ovim saznanjem, niko ne može da se meri sa bajkom. Ali realnost ima snagu realnosti i životnosti, pa se nije mnogo obazirala na to, iako je bila povređena. Doživljaj realne veze, ljubavi u okolnostima svakodnevice, prevazilaženje prepreka, uzajamna podrška, zajednička interesovanja, građenje individualnosti uz podršku partnerstva, učinili su da on shvati da je njegova ljubavna priča o svetici detinjasta i smešna i da mu kvari uživanje u onome što ima. Pa, neki muškarci zaista odrastu.

Comments