Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

U četvrtak, 01. novembra 2012. godine u 21 h u Kulturnom centru Grad održaće se još jedan koncert u organizaciji O-RUK Promotions, a ovoga puta u saradnji sa festivalom RE:Make. U pitanju su koncerti grupa Ludovik material, It’s everyone else i Ex>Miša.

Druge večeri festivala RE:Make, koji će se događati od 31.10. do 4.11. u Kulturnom centru Grad, posetioci će se susresti sa dve zanimljive grupe iz Slovenije i jednim kantautorom iz Beograda. Ono što ih spaja je elektronski zvuk kombinovan sa gitarskim rifovima.

It’s everyone else je duo čiji žanr plovi po nemirnim vodama industrijalnog panka, nojza, sinth-rocka i psihodelične melodike.

Njihova obeležja su sintetizator zvuka, sempler i dva vokala, koji proizvode šizofreničan zvuk ispresecan kako sanjalačkom poetikom tako i sirovošću i brutalnom iskrenošću.

Počeci It’s everyone else datiraju od 2009, kada su svoje stvaralačke snage spojili Lucijan Prelog i Pika Golob. Posle nekoliko početnih koncerata sledilo je iskustvo sa koncertiranjem po slovenačkim klubovima zvano Klupski maraton, koji svake godine organizuje Radio Študent iz Ljubljane. Godine 2011. svirali su na domaćim binama, gde su imali mogućnost da nastupaju sa muzičkim grupama kao što su Arabot, Atari Teenage Riot, Don Vito, Graf Orlock, Monno i Nikki Louder. Početkom maja 2012. zajedno sa bendom Ludovik Material krenuli su na prvu evropsku turneju. Prvenac “Is it me?” izdali su sami.

iee O RUK Promotions & Re:Make: Koncert grupa Ludovik material, It’s everyone else i Ex>Miša

It’s Everyone Else: Lucijan Prelog – sintisajzer, vokal, sempleri, Pika Golob – sintisajzer, vokal, sempleri

Ludovik Material je tročlana elektro-pank grupa iz Ljubljane, koja se formirala u maju 2011. Članovi benda su bivši trens producent, basista koji želi da svira bubnjeve i pevačica koja želi da svira bas gitaru.

Prvo priznanje bendu došlo je od strane komisije Klupskog maratona koji je pored ostalih pet bendova u 2011. odabrao i trojku Ludovik Material, omogućujući im turneju po slovenačkim alternativnim klubovima i medijsku prezentaciju. Na turneji Klupskog maratona grupa je konsolidovala svoj zvuk i nastup uživo. Odmah posle turneje bend izdaje demo. snimak sa črtiri pesme. U februaru 2012. Ludovik Material počinje sa snimanjem svog prvenca, koji je izašao za izdavačku kuću Kapa Records u maju iste godine. Sledila je evropska turneja sa bendom It’s everyone else po Austriji, Nemačkoj i Češkoj.

kavc O RUK Promotions & Re:Make: Koncert grupa Ludovik material, It’s everyone else i Ex>Miša

Ludovik Material: Tina Perić – vokal, Matija Dolenc – računar, gitara, sintisajzer, Jernej Koren – bubnjevi

Ex>Misha je jedan od omiljenijih lo-fi kantautora iz Beograda. U poslednjih petnaest godina objavio je devet albuma različitog žanrovskog usmerenja: od akustičnih početaka, indie gitarskog zvuka na sredini, ka sve većem uvođenju elektronskog zvuka na skorijim albumima. Duboko lični stav obeležava teme kojima se bavi, pokušavajući kroz trivijalno i svakodnevno da dopre do opšteg i bitnog, uz nešto humora i blage gorčine. Koncerti su na granici performansa i vrlo energični, dok nastup zahteva i obično uključuje i učešće publike. Posvećen je uklanjanju distance između izvođača i publike. Pored solo albuma, Ex>Misha je radio sa bendovima Čelik promet, Grupa kao takva, bio član Horkeškarta i Horkestra, a imao je i mnogobrojne saradnje. Bio je organizator festivala kućne muzike “Čudovišta izlaze noću”. Nastupa po beogradskim klubovima, a nedavno je imao i nastup u Beču.

Editors choice