Svaka Nova godina počinje sa brdom nerealnih novogodišnjih rezolucija. Mi smo stava da vam novogodišnje rezolucije nisu neophodne ako želite da se promenite nabolje. Zapravo, ove rezolucije umeju da naprave kontraefekat zbog prevelikih očekivanja i pritiska koje stvaraju.

Zato vam preporučujemo da najpre krenete sa malim odlukama, odnosno malim odlukama koje vam mogu promeniti život. Jedna od tih malih odluka jeste da počnete da ustajete rano.

Mnogi od nas imaju problem da se probude pre 10 sati, prosto nismo tako naštimovani. Moguće je da vam se nikada nije desilo da se probudite raspoloženi sa cvrkutom ptica u 7 ujutro i veselo pravite doručak. Možda ste mrgud koji će se izležavati pola sata, skuvati najgorču moguću kafu, ispti je u poslednjem trenutku i izjuriti iz stana na posao. To ne znači da za vas nema spasa i da ne možete promeniti svoje navike, samo budite svesni toga da se te navike neće promeniti preko noći.

Kako postati ranoranilac 101

Najpre je potrebno da budete svesni toga da neće biti dovoljno da sasvim promenite svoj bioritam i odjednom krenete da ustajete znatno ranije nego što vam je prirodno. Možete uspeti sa tom tehnikom neko vreme, ali ćete se konstantno osećati umorno, podočnjaci će vam biti duži od najduže suknje, a ni litra kafe neće pomoći. Ova metoda je zapravo pravi put ka hroničnom umoru, a to je definitivno nešto što ne želite.

Dakle, okanite se toga da ćete moći na brzinu da postignete ovaj cilj i da istovremeno imate dovoljno energije za čitav dan.

Ako ste do sad, na primer, ustajali u 10 ujutro, alarm stavite na 15 do 10. Svakog ili svakog drugog dana pomerajte alarm, tako da ustanete 15 minuta ranije. Tako ćete u roku od nedelju dana početi da ustajete oko sat vremena ranije, a da to niste ni osetili.

Comments