Posao može biti stresan. A odlazak na posao koji zahteva uniformu ili određeni način oblačenja tvz. “dres kod” može biti još stresniji. Kao student, radila sam u dve velike prodavnice garderobe gde je uniforma bila obavezna. Moj posao je bio da pomognem kupcima u odabiru odeće za bilo koju priliku, a da se u tome osećaju prijatno i samouvereno i naravno, da im odlično pristaje.

IMG02613 20120801 0656 1343797303971 n Odevne kombinacije za poslovnu devojku

Nikad dovoljno farmerki

Mnogo puta se desilo da “slučajno” zaboravim uniformu kod kuće, najviše zbog toga što su pantalone bile dva broja veće, a košulja najuža ikad, cipele koje ne odgovaraju i samim tim sam se u tome osećala prilično nesamouvereno, neprivlačno i najmanje kao neko ko bi trebalo da vas posavetuje o modi i stilu. Sledeća rečenica mi je konstantno bila u glavi: “Nikada ne bih prihvatila savet o oblačenju od nekog ko ni sam ne ume pristojno da se obuče.” Možda je to samo tako izgledalo sa moje tačke gledišta, ali ukoliko se ne osećate dobro u onome što nosite, ne može se očekivati ni da u tome dobro radite, zar ne? Zbog toga je moj novi posao u kancelariji mnogo zabavniji i kreativniji.

IMG02392 20120711 0750 Odevne kombinacije za poslovnu devojku

Svoj autfit začinite sa print cipelama

Istina je da nosim džins više nego što bi trebalo, ali s obzirom da sedim većinu vremena, to je ok. Super je, mogu da se obučem tako da se osećam skroz udobno, što možete videti na postavljenim slikama. Po mom mišljenju, ako se oblačimo onako kako volimo ili kako se osećamo, definitivno možemo da radimo bolje i to definitivno budi samouverenost koja je skrivena u nama.

IMG02617 20120802 0624 1343881681162 n Odevne kombinacije za poslovnu devojku

Svetle boje daju energiju

Rad u kancelariji, gde nemam ličnog kontakta sa ljudima je veoma opuštajući i nikada ne mogu biti pogrešno obučena. Ali tek nakon posla moda postaje zanimljiva.

DSCN9205 Odevne kombinacije za poslovnu devojku

Puna samopouzdanja


Eva Kosec je autorka bloga Eve’s Breeze, modnog kutka. Voli pisanje, čitanje, kuvanje… Opčinjena je životom i ljudima u Njujorku, teži tome da u njemu živi i radi jednog dana.

Prevod sa engleskog Ginger Lady.

Comments