U subotu veče, u prepunom Sava Centru, održana je još jedna, 14. po redu, nezaboravna mt:s Noć Reklamoždera. U ovo sjajno veče, publiku je uvela samba atrakcija – Mantock dance international, plesna grupa koja je najavila jednu temperamentnu noć, punu pozitivnih vibracija. Reklamožderi su se odmah oglasili tradicionalnim pištaljkama i ostalim navijačkim rekvizitima koje su im u velikom broju obezbedili pokrovitelji mt:s, Chipsy i Uniqa osiguranje.

Već na samom startu, veliko oduševljenje i gromoglasan aplauz izazvao je dolazak našeg proslavljenog atletskog asa Dragutina Topića, specijalnog gosta mt:s Noći Reklamoždera, koja je ove godine bila u znaku atletike. On je, ispred Atletskog saveza Srbije, najavio i pozvao sve reklamoždere na Evropsko prvenstvo u krosu.

Veče je nastavljeno uručivanjem prestižnih priznanja ljudima koji su svojim radom i aktivnostima doprineli promociji Srbije na najbolji mogući način i dali podsticaj domaćoj kreativnosti.

Najprestižnija nagrada, BRAND SRBIJA – za najbolju promociju Srbije u svetu, koju  tradicionalno dodeljuje kompanija mt:s, generalni pokrovitelj manifestacije, ove godine pripala je Ivani Španović i Emiru Bekriću koji su na Svetskom atletskom prvenstvu u Moskvi osvojili bronzane medalje i time promovisali Srbiju i kao zemlju atletike. Nagradu BRAND SRBIJA uručila je gospođica Natalija Jegdić, izvršni direktor direkcije za privatne korisnike kompanije Telekom Srbija, a nagradu je u ime svojih kolega primio Dragutin Topić. Ovom prilikom gospođica Jegdić naglasila je da joj je izuzetna čast što uručuje priznanje za uspeh koji najbolje komunicira sa celim svetom, a to su vrhunski rezultati.

Natalija Jegdić Tekom Srbija Dragutin Topic Održana 14. mt:s Noć Reklamoždera

Natalija Jegdić Tekom Srbija, Dragutin Topić

Podsećanja radi, ovo veliko priznanje kompanija mt:s na Noći Reklamoždera do sada je uručila Novaku Đokoviću, Nađi Higl, Stefanu Milenkoviću, Miloradu Čaviću i FIBA svetskim prvacima u basketu 3 na 3.

Sledeće značajno priznanje GRAND SLAM, za doprinos razvoju marketinških komunikacija u regionu, pripalo je gospodinu Ekremu Dupanoviću iz Sarajeva, glavnom i odgovornom uredniku portala Media Marketing koji je naglasio da je srećan što ovo priznanje dobija u Beogradu, gradu u kome ima toliko prijatelja i u kome je godinama radio. Ovo priznanje uručila je gospođa Sonja Marić, direktorka marketinga Uniqa osiguranja koja je istakla značaj regionalne saradnje i komunikacija.

Kao i do sada, mt:s Noć Reklamoždera je podržala društveno-korisne kampanje. Ove godine, kao najbolja proglašena je kampanja “Kada voziš parkiraj telefon”, koju su sjajno realizovali Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije i kompanija Telekom Srbije. Ova kampanja ima za cilj podizanje svesti vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima. Nakon prikazanog spota, koji ukazuje na navedeni problem, nastao je muk u sali, kao posledica snažne reklamne poruke.

Miloš Pavlović, vozač Formule 1, uručio je ovo važno priznanje gospođici Mariji Bošković, direktorki sektora za PR Telekoma Srbija. Kao promoteri, ovu kampanji su podržali i atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić, a gospođica Bošković je pozvala sve prisutne da se pridruže ovoj veoma značajnoj akciji. Miloš Pavlović je, sa stanovišta profesionalnog vozača, pozvao publiku da obavezno parkiraju telefone u toku vožnje.

U segmentu non-profit kampanja i podizanja svesti o stvarima koje treba promeniti nabolje, uručeno je priznanje AMBASADOR REKLAMOŽDERA, za najboljeg pojedinca koji je svojim dobrotvornim radom i velikim zalaganjem doprineo čitavoj zajednici. Ove godine nagrada je pripala poznatom glumcu Sergeju Trifunoviću za nesebično zalaganje i rad na prikupljanju sredstava za lečenje obolele dece u inostranstvu. Njegov izlazak na binu izazvao je prave ovacije, a popularni glumac je brojnim fanovima poručio da svet menjamo počeviši od sebe i da nikada ne treba odustati od plemenitog cilja. Ovo priznanje Sergeju Trifunoviću uručila je Dunja Ivanović, direktorka marketinga Marbo Product-a, PepsiCo grupe.

Sergej Trifunovic Održana 14. mt:s Noć Reklamoždera

Sergej Trifunović

Dok su svi sa nestrpljenjem čekali proglašenje NAJ domaće Reklame u 2013. godini, uručena je i nagrada WORLD TOUR, koja se takođe tradicionalno dodeljuje za našu reklamu koja se našla u svetskoj turneji Noći Reklamoždera. Ova nagrada za promociju srpske kreativnosti pripala je agenciji Saatchi&Saatchi Beograd za reklamu “Booster”. Nagradu su primili Stefan Vukelić, akaunt menadžer agencije Saatchi&Saatchi Beograd i Mina Sretenović, menadžer za odnose sa javnošću, ispred kompanije Nectar. Nagradu je uručio, ispred Cinematheque Jean Marie Boursicot, gospodin Frederik (Frederic Bordary).

Vrhunac uzbuđenja bio je u trenutku proglašenja NAJ Reklame koja se dodeljuje od strane publike za najbolju domaću reklamu, a za koju se glasalo mesecima putem sajta. Koverat u kome se nalazilo ime pobednika na scenu su doneli Goga Grubješić, predstavnica agencije SuperStar Worldwide, organizatora mt:s Noći Reklamoždera, i Nemanja Timotijević, ispred agencije CreITive, digitalne podrške manifestacije.

Za NAJ Reklamu u Srbiji u 2013. godini  proglašena je reklama Chipsy-Domaćinski!!!!

Naj domaca reklama 2013 pobednicki tim Održana 14. mt:s Noć Reklamoždera

Naj domaća reklama 2013, pobednički tim

Veliki aplauz, praćen Chipsy pištaljkama, bio je još jedna potvrda publike ovom priznanju.

Vidno srećan, na scenu je izašao tim koji je osmislilo i realizovao pobedničku reklamu, glavni glumac i ambasador brenda Chipsy, Sergej Trifunović, direktorka marketinga Marbo Product-a, Pepsico Dunja Ivanović i Marko Pešić, akaunt direktor agencije Ovation BBDO.

U svojoj dvostrukoj ulozi, Sergej se obratio deda Trifunu, liku iz popularne reklame, prosipajući Chipsy na binu, šaljivo aludirajući na srpski običaj “za pokoj duše”, što je publiku u prepunoj sali nasmejalo do suza. Bila je to fantastična uvertira za početak svetskog programa “La nuit des Publivores”, koji je i ove godine specijalno odabrao njen autor, nenadmašni Žan Mari (Jean Marie Boursicot).

Kroz šestočasovni program, videli smo zašto su reklame kratki filmovi i zašto ih treba gledati na velikom platnu, zašto kreativnost nije privilegija i kako se ideje rađaju na svim krajevima planete.

Dodelili smo i vredne nagrade. Gradski radio je dodelio tablet najboljem Gradskom reklamožderu, jedanaestogodišnjoj Kristini Zdravković, Atletski savez Srbije srećnim reklamožderima je poslao dresove Ivane Španović i Emira Bekrića, a džinovske kese Chipsy-ja našle su se u rukama dva najsrećnija posetioca.

Bili smo deo kosmopolitske atmosfere koja se jednom godišnje može doživeti samo na Reklamožderima. Bili smo među prijateljima, igrajući glavne uloge na štandu mt:s-a. Bili smo deo reklama i večeri koju ćemo prepričavati do sledeće Noći Reklamoždera.

Jelena Ivanovic Održana 14. mt:s Noć Reklamoždera

Jelena Ivanović

mt:s Noć Reklamoždera sjajno je vodio voditeljski par – Aleksadar Đorđević, ispred agencije SuperStar Worldwide, organizatora Noći Reklamoždera, i Jelena Ivanović, naša proslavljena manekenka, vlasnica agencije International Model Scouting Office.

Comments