U hotelu Metropol u Beogradu, održana je IX redovna Godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera. Predsednik SAM-a, Milan Petrović, sa velikim ponosom istakao je da danas Asocijacija broji 336 članova, što ujedno predstavlja i najveći broj još od osnivanja. Mnogobrojnim događajima i aktivnostima koje su realizovali prošle godine prisustvovalo je preko 3.000 ljudi, a krunu aktivnosti predstavljalo je organizovanje Godišnje nagrade SAM-a krajem prošle godine.

Deveta Godisnja Skupstina SAM 2 Održana deveta Skupština članova Srpske asocijacije menadžera

“SAM ove godine proslavlja 10 godina postojanja i ovu godinu želimo posebno da posvetimo razvoju menadžera kao pojednica, ali i što bržem razvoju naših kompanija i naše privrede. Pored naših aktivnosti, želimo da kroz članstvo u Evropskoj asocijaciji menadžera i Asocijaciji menadžera jugoistočne Evrope, SAM bude faktor razvoja ne samo u Srbiji već i u regionu. U najavljenoj godini preduzetništva, SAM će se još više zalagati da znanje i kapacitete svojih članova usmeri na razvoj mladih menadžera, promociju etičkog poslovanja, uvođenje korporatvinog upravljanja u porodične firme, osnaživanje postojećih firmi i preduzetnika, ali i podsticanje preduzetničkog duha u Srbiji“, istakao je Petrović.

SAM postoji od 2006. godine i jedno je od vodećih poslovnih udruženja u pogledu razvoja menadžera kao i stvaranja platforme za povezivanje menadžera i kompanija i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

Deveta Godisnja Skupstina SAM 3 Održana deveta Skupština članova Srpske asocijacije menadžera

“Iako prepuna izazova, 2015. godina je bila je jedna od najuspešnijih godina za SAM. Postavili smo prošle godine sebi zadatak da SAM postane što uspešnija poslovna asocijacija koja doprinosi razvoju našeg društva. Imajući u vidu sve što smo ostvarili ove godine, a pre svega mislim na pokretanje izuzetno važnih projekata poput „Šanse za novi početak“, Mentorskog programa za mlade menadžere i saradnje sa mnogobrojnim organizacijama u cilju porasta zapošljavanja, mislim da možemo reći da smo u tome uspeli. I u narednih godinu dana nastavićemo da promovišemo preduzetništvo, profesionalni razvoj menadžera, saradnju sa Vladom i njenim institucijama, saradnju sa drugim poslovnim udruženjima i međunarodnim organizacijama poput USAID-a, a nastavljamo i sa našim aktivnostima na polju regionalne saradnje i poslovnog povezivanja“, istakla je Jelena Bulatović, izvršni direktor SAM-a.

Comments