U petak je na Univerzitetu Metropolitan održano dvostruko predavanje iz oblasti biznisa, koje je vodio gospodin Richard Brandt, inače direktor Iacocca Instituta iz SAD i bivši potpredsednik jedne od najvećih američkih firmi AT&T. Teme gostujućeg predavanja bile su: Hunting investors – key issues for funding start-ups i Technology Joint Ventures.

Na samom početku gospodin Brandt sa prisutnima podelio je svoje iskustvo sa početka karijere, te je tako započeo prvo predavanje koje je bilo posvećeno mladim liderima i biznis ljudima koji širom sveta posluju na različite načine uz kreativne ideje. Prepoznavanjem njihovih ideja, gospodin Brandt aktivno učestvuje u investiranje istih. Cilj predavanja Hunting investors bio je da se posetioci predavanja upoznaju sa pravim načinom poslovanja i efektnim pristupom kod pokretanja start-up firmi i projekata, te je istakao da je u biznisu najvažnija dobra ideja.

2 Održano predavanje gospodina Ričarda Branta na Univerzitetu Metropolitan

Nakon ovog predavanja, pažnju je posvetio drugoj temi koja se odnosila na njegovo poslovanje u Iacocca Institutu, koje se temelji na dugogodišnjoj saradnji sa kompanijama s brojnih krajeva sveta, koje posluju u različitim sferama. Tokom ovog predavanja istakao je važnost korišćenja tehnologije kod ovakvog tipa poslovanja.

9 Održano predavanje gospodina Ričarda Branta na Univerzitetu Metropolitan

Gospodin Brandt svoja predavanja temelji na 25 godina dugoj poslovnoj karijeri potpredsednika AT&T i Lucent Technologies gde je bio uključen u sve vrste aktivnosti povezanih s prodajom, vođenjem projekata, tehničkom podrškom, te je zapošljavao i vodio na hiljade zaposlenih u više od 25 zemalja u Aziji, Zapadnoj i Istočnoj Evropi, Bliskom Istoku i Africi. Brandt je jedan od osnivača Lehigh Valley – Angel Investors, kao i jedan od najpoznatijih poslovnih anđela u Pennsylvaniji. Finansira start-up projekte visokog rizika, pruža pomoć u daljnjem razvoju i komercijalizaciji projekata. Njegovo bogato profesionalno iskustvo u vođenju timova, marketingu, zajedničkim ulaganjima, stvaranju i upravljanju globalnim poslovima, daju mu sveobuhvatnu poslovnu perspektivu koju unosi u svoja predavanja.

Comments