Nije ti dan već danima. Sve je bez veze i svi te nerviraju. Samoj sebi si dosadila sa takvim osećajima. Pitaš se da li se to samo tebi dešava. Kriviš krizu, pa društvo, pa okolinu, pa zemlju, pa moderno doba koje je donelo separaciju i virtuelne odnose. A ipak ti ne pada na pamet da se skineš sa Maj spejsa ili, bože sačuvaj, sa Fejsa. Koješta! Pa to ti je poslednji prozor u svet!

Stop. Nešto ne valja.

Ma, zaverglaj to biciklo u inat onima koji ti idu na živce! Prepusti se, opusti se.

Život je jedna velika šansa, ali je inicijativa glavni okidač!

Ne traži se od vas da nosite kojekakve ružičaste naočare. Naprotiv, život ume i da boli. Auć! I to baš jako ponekad. Zašto bi u protivnom izmislili anesteziju! No, zato imamo razum. Da obrazložimo, iseciramo, raščlanimo i prevaziđemo one malo too complicated situacije. A i suze su OK, zar ne?

Opustite se prepustite se Ofanziva duha

I živi! Sasvim živi! Ne grickaj kao miš dane. Široko žvaći vazduh. Prestiži vetar i ptice.

Okružite se pozitivnim, zanimljivim i inspirativnim ljudima. Ali pre svega, osvojite, zavedite, upoznajte i zavolite sebe! Biti sam ponekad, pa nije to najstrašnija stvar na svetu! Jok, ume da bude baš kul! Istražujte interesovanja, ili baš nemojte. Eto, tako vam došlo. Onda lenčarite. Neka vam se telo ukoči od ležanja pa da vidite kako ćete zanjihati kukovima!

Muzika. Izvor energije, ogledalo raspoloženja, izlaz iz bedaka ili pak jama da još dublje potonemo. Što da ne? Vodka sa utehom ima lekovita svojstva s vremena na vreme. Samo joj nemojte dodavati aspirine. Ne, ne kažem to zbog posteljine. Znate vi zašto, niste deca, zar ne?

Ipak, podetinjite s vremena na vreme. Budite sami sebi smešni. Opustićete puuuno serotonina koji će kasnije ubrzati metaboličke procese u vašem organizmu i poštedeti vaš budžet suvišnog L-karnitina, kojekakvog tanina ili pak kreatina.

Ako vam i dođe žuta minuta neka, setite se da ima i gorih stvari. A ako ni to ne pomogne, razmislite samo da se i Maraja, i Britni, i Ana sa Medaka, pa čak i Dragana ili Dženi iz bloka isto tako osećaju. Premda po meridijanu različite, svi mi delimo dele iste sumnje, nezadovoljstva i dileme. Jer svi smo mi pre svega ljudi, a za ljude je sve, zar ne?


Zoja Stojanović – pilotica bez dozvole letenja ali ne mari za to. Upozorenje: pre konzumiranja ovog štiva ne morate da se konsultujete sa lekarom ili farmaceutom. Sadržaj neće u potpunosti ispuniti dnevne potrebe vašeg organizma, ali možete biti uvereni da nema skrivenih troškova. Nešto je uvek na akciji, bez kamate, sa neograničenim rokom trajanja i stiže na kućnu adresu, besplatno. Rečju, besprekorno!

Comments