Iako je već uveliko u toku ovaj mesec, neki horoskopski znakovi su već svesni da ovo nije baš njihov mesec, dok drugi cvetaju od sreće. Oktobar će biti loš mesec za Ovnove, Lavove Strelčeve, dok će za Blizance, Rakove Vage biti fantastičan. Sa druge strane, uvek ima i pozitivna strana svih loših situacija koje će te verovatno uhvatiti ovog meseca.

Sezona kada sunce ulazi u znak Škorpije budi duboke emocije, već 23. oktobra, a pre toga balans koji traje za vreme sunca u Vagi može da bude jako loš uvod u jedan ozbiljan rolerkoaster. Moćni Pluton koji ide direktno u napad od već trećeg oktobra ti ne dozvoljava da imaš ni minut vremena da se sabereš. Pluton kao bog podzemlja, a ujedno planeta seksa, smrti i transformacije ima ozbiljnu energiju na sve znakove ovog meseca, a energija koju prenosi on u kombinaciji sa Venerom u znaku Škorpije koja stupa na snagu već osmog oktobra… Biće ovo zabavan mesec, zaista.

Za ova tri znaka će oktobar biti loš:

OVAN

Osećanja će ti ići od najboljeg osećaja na svetu do najgoreg mogućeg. I tako u krug iz krajnosti u krajnost. Nije sad smak sveta, kao i sve do sad i ovo će proći. Sezona Vaga će staviti fokus na tvoje lične odnose, za koje si svesna da treba da radiš na njima dosta, a sezona Škorpija ti donosi malo više obaveza u smislu da jednostavno moraš da se fokusiraš da sređuješ i da radiš na tim odnosima. Merkur i Venera će aktivirati tvoju osmu kuću, kuća seksa, zaduženja i intimnih stvari već početkom ovog meseca, i onda će tvoje emocije imati prostora da osciliraju. Razgovore koje odlažeš već duži vremenski period će morati da se dese u toku ovog meseca, htela ti to ili ne. Šta treba da ti se kaže? Da li možeš podneti istinu? S obzirom da će Pluton udariti direktno na tvoju desetu kuću, kuću autoriteta, nemoj da se iznenadiš ako ti preuzmeš bilo kakvu inijacitivu i da počneš prva da radiš stvari, samo nemoj očekivati od ostalih da će ići tvojim koracima.

LAV

Porodični problemi su u punom sjaju ovog meseca, te ste svi međusobno u konfliktu. Hajde da počnemo sa lošim vestima prvo… Sezona Škorpija je vreme kada treba da se zavučeš na mesto gde se ti osećaš bezbedno. Pluton će uticati direktno na tvoju šestu kuću, koja je polje zdravlja. Šta si naučila u prethodnih pet meseci? Da li si vodila računa o svom mentalnom i fizičkom zdravlju? Moraš da hitno naučiš da preuzimaš odgovornost za svoje postupke. Svi znamo da ti nije bilo baš lako kada su u pitanju tvoje dnevne obaveze, ali osvrni se na sve što si postigla do sada. Kako god, sa pozitivne strane ovo je najbolji mogući period da se uvučeš u krevet i odmoriš. Radi na odnosu sa svojim članovima porodice, drugu porodicu nemaš, a oni ti znače i više nego što misliš.

STRELAC

Prestani da potiskuješ emocije. Seti se ko si, šta si i šta želiš. Pluton utiče direktno na tvoju drugu kuću, polje finansija, samopouzdanja i generalno vrednosti. Ukoliko si se trudila oko posla u prethodnom periodu, sada je period kada ćeš biti i nagrađena. Blagoslov u vidu poboljšanja gde isto i priželjkuješ dolazi kada budeš najmanje očekivala. Kako god, sve oko čega si se trudila otkad je sunce u znaku Vage, ako želiš da se taj trud isplati, ne smeš nijedne sekunde dozvoliti sebi da sumnjaš u sebe. Kada Merkur i Venera pređu u znak Škorpije, tvoja dvanaesta kuća tajni i zaključaka će već početkom meseca promeniti celu energiju koju osećaš. Seti se, tvoj unutrašnji glas te vodi sve vreme, iako bi mogla da se osetiš za nijansu malo više introvertno nego obično, tako da nije loše da se povučeš potpuno sa svih mapa jedan period. To je ipak tvoj najmanji problem. Ono što želim da kažem je da se ne predaješ lako ovog meseca, već svoje vreme iskoristi pametno i napuni svoje baterije jer ti lepe stvari slede jako brzo.

Comments