Imamo novi viralni makeup trik sa Tiktoka: ombré korektor. Sa skoro šest miliona pregleda, #ombreundereies će dominirati ovog leta. Od ombré kose do ombré noktiju, bilo je pitanje vremena kada će beauty influenseri smisliti način da ombré tehniku usmere i na naša lica.

Ombré korektor je savršen za prirodni letnji makeup, jer se fokusira na mešanje laganih makeup proizvoda koji se na koži ne osećaju “teško”. Trend donosi svež pristup korišćenja korektora ispod očiju, tako što se pojačava crvenilo obraza umesto da pokušavate da ga korigujete. Takođe, pomaže da pojednostavite svoju makeup rutinu kombinovanjem prikrivanja i dodavanja boje obrazima.

Umesto korišćenja jednog ili dva tona, tehnika ombré korektora podrazumeva do četiri različite nijanse koje se stapaju iz unutrašnjih uglova ispod očiju, krećući se prema spolja ka slepoočnicama. Radi se o stvaranju makeup looka koji “otvara oči” na balansiran način.

Šta vam je potrebno za ombré korektor tehniku?

Za ovaj trik su vam potrebne vrste makeup proizvoda: korektor i tečno rumenilo. Treba vam korektor za posvetljavanje, kao i jedan koji je veran tonu vaše kože. Takođe su vam potrebne dve različite nijanse rumenila.

Važno je koje boje proizvoda odaberete, ali je takođe ključno i mesto na licu na kojem se apliciraju. Ideja je da se samo jednom nanošenjem prekrije, posvetli i pruži rumeni izgled koži. Ombré korektor pokazuje i kako apliciranje vaše šminke na određeni predeo lica može uticati na vaš ukupan izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rosa barz 🦋 (@rosabarzz)

Postoji nekoliko efekata koje stvara metoda ombré korektora, ali pre svega ćete dobiti prirodno rumene obraze i blistavost tena. Postavljanjem najsjajnijeg korektora na unutrašnje uglove lica, možete proizvesti efekat reflektora i dovesti svetlost u centar lica, što je slično filteru.

Dodavanje rumenila ovoj tehnici takođe ima nekoliko koristi za vaš izgled. Apliciranje rumenila više prema slepoočnicama stvara efekat podizanja lica, koji takođe može biti veoma laskav za vašu pojavu.

Kako primeniti ombré korektor tehniku?

Prvi korak: korektor

Za početak treba da koristite kremasti korektor za posvetljavanje, koji bi trebalo da bude oko dve nijanse svetliji od tona vaše kože. Njime iscrtajte mali potez na unutrašnji ugao vašeg područja ispod očiju. Zapamtite, svaki proizvod treba da se koristi od najsvetlijeg ka najtamnijem kako se udaljavate od oka. Vaš drugi ombré korektor se može postaviti u sredinu podočnjaka gde biste ga obično nanosili.

Drugi korak: rumenilo

Kada stavite obe vrste korektora, vreme je da pređete na rumenilo. Prvo izaberete svetlije rumenilo u nijasni breskve koje treba da nanesete pored tamnijeg korektora, a zatim dublju ružičastu nijansu kao poslednju. Svrha korišćenja dve nijanse rumenila je da obrazima da lep sjaj koji će se nežno stopiti sa tenom.

Treći korak: blendanje

Laganim pokretima i navlaženim sunđerom za šminku počnite da blendate proizvode počevši od unutrašnjeg ugla i pomerajući se ka spolja. Rumenilo blendajte što dalje do vrhova jagodične kosti, pokretima prema gore, ka slepoočnici, kako bi izgledalo prirodno. Kada se sve spoji, savetuje se korišćenje spreja za fiksiranje, kako bi vaš makeup look ostao gladak i netaknut tokom celog dana.

Kako bi ovaj makeup trik na vašoj koži izgledao savršeno, savetuje se da koristite tečna rumenila, koja su mnogo lakša za blendanje od praškastih varijanti. Primena čitave palete boja stvara prirodnu sjajnu završnicu za koju bi vam obično treba više vremena (i četkica). Plus, viši položaj rumenila će vašem licu dati izvajan efekat, bez konturisanja.

Pročitajte i ovo: Šminka u stilu “tihog luksuza” – pet saveta da postignete elegantan izgled

Naslovna fotografija: instagram.com/mandadowdenartistry

Božica Luković

Comments