Imate novog dečka i još uvek ste u procesu upoznavanja. Družite se, ljubite, mazite; pokušavate da napravite grubu procenu vaše kompatibilnosti i utvrdite, odmah na početku, jeste li jedno za drugo i ima li naznaka sjajne budućnosti pred vama – jer vi niste osoba koja voli da gubi vreme.

Svesno ili nesvesno, testirate vi njega, a verovatno i on vas.

Ako ste dovoljno samouvereni i volite da se igrate – jedan od “testova” bi bio i upoznavanje vašeg dragog sa vašom atraktivnom drugaricom.

Morate priznati da zvuči zanimljivo ispitati njegovu naklonost prema vama u “realnoj situaciji”, tim pre ako ga ne poznajete dovoljno.

Vi, vaša drugarica i on – moguć je jedan od sledećih scenarija.

– Vaš dragi dobija momentalni crveni karton: zanimljivija mu je vaša drugarica od vas i upušta se u flert čak i dok ste vi tu;

– Vaš dragi, bez obzira na to koliko mu je privlačna ili simpatična vaša drugarica, ne zaboravlja na vaše prisustvo i gleda vas na “onaj njegov način”;

– Vaš dragi se trudi da bude džentlmen i kavaljer pred vašom drugaricom ne bi li je ostavio u lepom utisku, a vi slutite da je to zbog vas, jer se, između ostalog, boji šta bi vaša drugarica mogla o njemu reći.

Ako mene pitate, ovo je jedan veoma lak i brz način da vidite sa kakvim momkom imate posla: flert-manijakom koji “juriša na drugarice” ili momkom koji je pouzdan i ima neke ozbiljnije namere sa vama.

On flertuje

Bez obzira na vaše prisustvo, jasno je da mu je vaša drugarica skrenula pažnju i on se čak i ne trudi da to sakrije. Iako se trudite da to shvatite kao prijateljski razgovor među njima, jasno vam je da nije tako.

Umesto da očajavate, posmatrajte stvar sa vedrije strane: on je nepouzdan, neozbiljan i nije za vas.

Rešenje: Dajte mu broj telefona vaše drugarice, pod uslovom da i ona želi nešto da ima sa njim, a vi izađite na piće sa kolegom koji vam već duže vreme šalje one romantične sms poruke i ne zaboravite da zahvalite drugarici.

slika u tekstu ON... i vaša najbolja drugarica

Možda je samo ljubazan...

On je ljubazan

Bilo da mu je vaša drugarica intrigantna ili ne – zbog njegovog ponašanja vi se ne osećate loše. Kurtoazan je, ljubazan na onaj pristojan način i nije zaboravio čiji je dečko. Ne zapostavlja ni nju, a ni vas, a razgovor je prijatan i prijateljski. Ponosni ste na svoj izbor, jer kada ga pogledate, vidite jednog relativno pouzdanog momka, a i ozbiljnog. Poštuje on vas, a poštujete i vi njega.

Verujte mi, ovo je sasvim dovoljno da se stvori naznaka o sjajnoj budućnosti pred vama – uz malo sreće.

Pokušava da ostavi utisak

Čak i pred drugaricom, prilično je romantičan prema vama. Pokušava da je ostavi u utisku kako brine za vas i kako mu je stalo. Zbog njega se osećate kao princeza, a on deluje kao da je pod tremom, s obzirom da sluti da je drugarica tu da bi ga procenila. Umesto flerta, ulaže izvestan trud da se prikaže u dobrom svetlu.

Ovaj njegov napor je svakako znak ozbiljnih namera prema vama i već bi trebalo da je posle ovoga zaslužio makar deo vašeg poverenja.

 ***

Na kraju krajeva, procenite sami. Možda vi lično nemate ništa protiv flerta, ili možda, baš suprotno od toga, posmatrate flert kao uvod u prevaru.

Sve, naravno, procenjujte shodno vašim namerama prema tom momku i očekivanjima od njega.

Ni greške nisu retke: prepoznati flert gde ga nema, ili obrnuto.

Umesto procena, razgovor sa partnerom je svakako ono na šta bi trebalo da se oslonite. Ako ima iskrenosti, kakva god bila, biće i poverenja.

A, ako ništa ne volite da prepuštate slučaju, ili smatrate da nemate vremena za gubljenje, onda se nadam da vam je tekst dao neke smernice za tumačenje naklonosti vašeg mladića i procenu ozbiljnosti njegovih namera.


Ivana Jovanović – je pasionirani ljubitelj psihologije. Fasciniraju je (često komplikovani) interpersonalni odnosi, a naročito oni muško-ženski. Voli da filozofira i vodi intelektualne debate. Piše tajni virtuelni dnevnik. Njeni tekstovi će vas naterati da sagledate život iz drugog ugla i preispitate svoje postupke.

Comments