Nemojte nikada nikoga povrijediti. Samo velike neznalice i arogantni ljudi smatraju da mogu povrijediti druge, a da za to neće morati platiti jednoga dana. Fino sročeno. Kad bih znala tko je tvorac tih riječi, kupila bih mu finu čokoladu i fini šampanjac. I fino servirala. U redu, moram se ispraviti, savjest radi svoje, fini pjenušac.

Karma je, prema HJP-u, hind. temeljno učenje u indijskim religijama (hinduizam, budizam, itd.) da je život neprekinuti krug ponovnih rađanja i smrti određen djelovanjem u ranijem životu, ukupnost čovjekovih dobrih i loših djela, pobuda i misli, koja određuje okolnosti pod kojima će on djelovati u idućoj inkarnaciji… Stoga, vjerovati da će karma učiniti ono što bi, sudeći po svemu pročitanom trebala, ili samovoljno oprostiti i zaboraviti?

Sreća Oprostiti ili ne oprostiti, pitanje je sad

Budi sretna, što drugo

Koliko sam se puta uvjerila u karmu? Niti jednom. Ma koliko god povrijeđena bila. Ali, naposljetku, bez obzira na svu povrijeđenost, nešto kasnije bila bih dobro. Dapače. Vrlo, vrlo, vrlo dobro. Ali, ne mogu ne primijetiti kako su i oni koji su povrijeđivali također dobro. Vrlo, vrlo, vrlo dobro. Cijelo vrijeme. Pa se ponekad, s nevjericom, pitam je li uistinu TO taj postignuti balans?

Comments