San je najbolji lek za lepotu, ali ako ustanemo umorni, ne smemo dozvoliti da se i naša koža tako oseća. Evo nekoliko načina da izgledate odmornije.

Umivanje

Za “Dobro jutro” umijte se hladnom vodom. Super je da se čovek rasani, osveži i započne novi dan, a pritom se i koža lica zateže i podstiče se cirkulacija. Prilikom umivanja izbegavajte sapun, jer će vam on samo dodatno isušiti kožu lica. Možete koristiti neki losion ili kremu za čišćenje lica. Umivanje obavite bar pola sata pre izlaska napolje, jer u suprotnom će vam vetar isušiti kožu lica, a može i da izazove mestimično perutanje.

Slika 144 Osam trikova do sveže i odmorne kože

Umivanje, neizbežno za početak novog dana

Voda

Da bi vaša koža izgledala što bolje, trebalo bi da unosite što više vode. To ne znači da će vam koža odjednom izgledati lepo ako popijete nekoliko litara, ali potrudite se da unosite bar osam čaša dnevno. Voda jeste važna, ali ako vašoj koži nedostaje vlaga, nekada je neophodno koristiti kozmetička sredstva.

Masaža lica

Osim što će vam pomoći da se opustite, ujedno usporava proces starenja kože. Možete je uraditi i sami kod kuće, ili se prepustiti magičnim rukama stručnih lica u nekom od kozmetičkih salona. Ako ste se ipak odlučili da to uradite sami, prilikom masaže možete koristiti i kocke leda napravljene od čaja različitih lekovitih biljaka ili koristite ulje koje odgovara vašem tipu kože.

Slika 222 Osam trikova do sveže i odmorne kože

Pokušajte da opustite lice uz prijatnu masažu

Comments