Dermatolozi najbolje znaju koji su najkvalitetniji proizvodi za negu kože, kao i neke trikove kako biste svojoj koži pružili savršenu negu.

Proverite hemijski sastav

Prvi savet za negu kože koji daju dermatolozi stiže nam sa Američke dermatološke akademije. Oni za dnevnu varijantu preporučuju nanošenje kreme za zaštitu od sunca i pored toga koristite proizvode sa antioksidansima, pošto takođe imaju svojstvo blokiranja štetnog sunčevog uticaja. Što se tiče noćne varijante, isprobajte proizvode koji sadrže retinoide, peptide ili sastojke koji ukazuju na to da mogu da obnove oštećenu kožu.

Problem sa zanokticama

slika 24 Osam trikova za negu kože koje savetuju dermatolozi (1. deo)

Nije preporučljivo da potiskujete zanoktice

Još jedan trik koji nam savetuju sa Američke dermatološke akademije – nije preporučljivo da potiskujete zanoktice! Oni kažu da su zanoktice zaštita oko rožnatog dela i ako ih potisnete, postoji opasnost od infekcije ili oštećenja.

Kombinovana krema

Jedan od proizvoda za negu kože koji preporučuju dermatolozi tokom leta jeste hidratantna krema i zaštita od sunca u jednom pakovanju. Jedan dermatolog preporučuje da pređete sa svoje masne kreme za lice za zimu na laganiju hidratantnu kremu koja je savršena za vrelije dane. Zašto ne biste iskoristili sve pogodnosti hidratantne kreme i zaštite od sunca u jednom pakovanju, poput BB krema ili sličnih proizvoda koji imaju zaštitni faktor SPF 30?!

Osvežite kožu

Još jedan savet dermatologa je da osvežite kožu hidrirajućim sprejem za lice koji održava kožu čvrstom i uhranjenom. Ovi hidratantni sprejevi su odlični za korištenje na radnom mestu i pomažu da se izborite sa suvim klimatizovanim vazduhom ili da samo osvežite svoje lice tokom dana i tako sebi i svojoj koži date novu dozu energije. Lični izbor dermatologa je La Roche Posay sprej za lice sa termalnom vodom.

U sledećem broju, još četiri sjajna saveta!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments