Živimo u svetu u kojem je svako u žurbi i nastojanju da bude bolji od drugih. U ovoj ludoj žurci žrtve su često važne vrednosti sa kojima smo odrasli. Podsećanje na njih može nam učiniti dosta dobrog.

Ako ne možeš da promeniš, prihvati

Nema potrebe trošiti vreme oko stvari nad kojima nemate kontrolu – najbolji način za napredak je da naučite da živite sa njima.

slika131 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Prihvatite život onakav kakav je

Niko nije savršen

Kažu, trava je zelenija u susednom dvorištu. Svako ima svoje borbe i svoje probleme, na neki način. Čak i oni koji sede na vrhu danas, nekad u prošlosti imali su probleme.

slika230 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Nikome ne cvetaju ruže uvek

Prošlost je istorija, budućnost je misterija

Nemojte nikad žaliti za prošlošću niti se brinuti za budućnost, jer ipak, ne možete ništa učiniti da popravite prošlost, a briga o budućnosti je loš način da koristite maštu. Sadašnjost je poklon – živite u njoj i trudite se da je učinite što boljom.

slika319 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Cenite sadašnjost koju imate

Stav vas nosi u oblake, ili zakopava u zemlju

Za neke ljude čaša je poluprazna, za neke polupuna, a za neke do pola napunjena vodom, a od polovine vazduhom. Način na koji reagujemo u različitim situacijama definiše nas. Na kraju se sve svodi na stav. Sa dobrim stavom možete prebroditi svaki problem koji vam se baci na put. Tretirajte svaki izazov kao priliku, a ne kao pretnju.

slika419 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Izgradite stav

Strah je za svakoga

Zapamtite da niste vi jedini koji se nose sa nesigurnošću, gotovo svakodnevno.

slika518 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Strah je normalna svakodnevna pojava

Ne primajte k srcu svoje neuspehe

Neuspesi i razočaranja su neizbežan deo naših života. Ono što nas ne ubije, samo može da nas učini jačim. Toliko toga možete da naučite iz neuspeha. Najvažnija lekcija je da neuspehe ne ponavljate. Bolje je preći preko neuspeha, nego primiti ga k srcu i biti nesiguran.

slika614 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Život je lepši kada je ispunjeniji različitim iskustvima

Ko na malo gleda, malo vredi

Pucajte na mesec i samo tako ćete dostići zvezde. Uvek sanjajte više i odredite gde želite da idete. Vera u sebe i naporan rad odvešće vas tamo gde možete lako ostvariti sve svoje snove.

slika712 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

Verujte u sebe

Oprostite

Naučite da opraštate – ne samo drugima, nego i sebi. Nemojte zadržavati to u sebi, samo će vam povećati nesreću. Neka vam “Zaboravi i oprosti” postane mantra.

slika87 Osam važnih istina koje često zaboravljamo

“Zaboravi i oprosti”

Dobro bi bilo da se često podsećate na ove veoma važne stvari – početi ispočetka i živeti život kao da vam ponestaje vremena.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments