Lepota zaista dolazi iznutra, iz vašeg bića. U redu je negovati svoje telo, ali usredsredite se na negu svog uma i duha. Ljudi bogatog unutrašnjeg života, otvorenog uma i srca, zrače jedinstvenom lepotom i očaravaju svojom pojavom, nezavisno od toga kako izgledaju i koliko su stari. 

Vredni ste. Ljubavi, radosti, nagrada, komplimenata. Primite sa zahvalnošću sve što vam se pruža. Takođe, pružite sebi to isto – vrednovanje, ljubav, kompliment, nagradu. I primite zahvalnost onih kojima sve to i sami pružate. 

Osetite radost davanja. Bez pomisli o nagradi, o uzvraćanju, o zaduživanju. Davanje je nagrada samo po sebi – kada vas usrećuje i ispunjava. Dajte svoju bezuslovnu ljubav, pažnju, razumevanje, podršku. Osetite tu neizmernu radost zbog toga što imate toliko toga da date. 

Ne shvatajte sebe toliko ozbiljno. Ne shvatajte život toliko ozbiljno. Život nije drama, više je vodvilj. A vi uvek možete da promenite scenario, ako je suviše tragičan, patetičan, dosadan. Unesite više zabave u svoj život. Živite svoj vodvilj, dok ga istovremeno posmatrate iz publike. Kad počnete slatko da se smejete sami sebi, uspeli ste, oslobodili ste se okvira preozbiljnosti. Možete da se igrate sa svojim životom – to je smrtno ozbiljna igra, jer su sve posledice razigravanja stvarne, ali ta smrtna ozbiljnost je potpuno blesava. Pomisao da je nešto što vam je toliko važno zapravo potpuno blesavo, veoma je oslobađajuća. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević 

Comments