Obrasci koji nam kvare sreću u ljubavi mogu biti povezani sa horoskopskim znakom. Možda vam ovo tumačenje pomogne da shvatite šta treba da promenite i prevaziđete, da biste imali ljubavni odnos kakav vam je potreban i kakav zaslužujete.

Ovan

Takmičite se u ljubavi. Nadmećete se sa sobom, sa partnerom i sa svojim prethodnim vezama. Vaša veza mora biti najbolja, najljubavnija, najsrećnija, najprisnija. Morate da se osećate kao pobednik. Ako ste sami, pokušavate da nađete partnera koji je bolji od svih ostalih, vaših prethodnih, a i od partnera koje imaju vaši prijatelji. Prestanite da se nadmećete, pa ćete povećati šanse da pronađete osobu koja je najbolja za vas, a ne najbolja po nekim i nečijim izmišljenim merilima.

Bik

Ne volite promene. Hteli biste da sve uvek bude isto, jer vam to uliva osećanje stabilnosti i sigurnosti. Letujete uvek na istom mestu, večerate uvek u isto vreme, partner kuva uvek istim danima… Uradite nešto što ranije niste radili zajedno, doživite nove stvari, da vas rutina ne bi progutala. Ako ste sami, navikavate se na svoju samoću, jer ste sposobni da pronađete zadovoljstvo u svom životu i bez partnera, ali s druge strane, veoma ste osećajni i čulni i potrebno vam je da imate vezu. Izađite iz svoje zone komfora i nemojte se povlačiti, rizikujte, ostanite izloženi, dozvolite nekome da vam se približi i utiče na vas.

Blizanci

Brzo postajete nemirni. Suprotno od Bikova, stalno tražite nešto novo i zanimljivo i udobnost posvećene veze vam brzo postane dosadna i opterećujuća. Zbog svog nemira, počinjete vredne i trajne stvari da uzimate zdravo za gotovo i možete upropastiti odnos, ne pokazujući dovoljno poštovanja i ne ceneći ono što imate. Ako ste sami, pokušavate da se skrasite sa nekim, jer vam samoća teško pada. Umorni ste od površnih odnosa, ali ne znate kako da održite trajne odnose. Tražite nekog ko vam se zaista sviđa, a ne bilo kog, da vam pravi društvo (neko vreme).

Rak

Očekujete da druga osoba bude osetljiva kao i vi. U odnosu očekujete da vaš partner deli i izražava osećanja kao i vi i ako nije otvoren na isti način, može vam promaći onaj njegov specifičan način na koji vam pokazuje i iskazuje svoju privrženost. Ljudi različito izražavaju osećanja – govore različitim jezicima ljubavi. Pronađite sa partnerom zajednički jezik ljubavi, na kome ćete se oboje lakše sporazumevati. Ako ste sami, ljuti ste, uvređeni i isfrustrirani ako vam osećanja nisu uzvraćena, očajni ste, jer možda niste dovoljno dobri. Morate prihvatiti da se ne možete sa svakim povezati – odnosno, možda vi možete, ali ne može svako da uzvrati. Nađite nekog kome ćete se sviđati takvi kakvi ste.

Lav

Uvereni ste da ste najvažniji. Čak i kad gajite najdublja osećanja prema nekome, svet se i dalje vrti oko vas. Ako se partner ponaša ovako ili onako, to je zato jer želi od vas ovo ili ono i vaša drama kreće sa „šta sam (ili šta nisam) učinila, čime sam to zaslužila“. Pomislite da partner možda ima neke sopstvene probleme i sumnje, koji nemaju veze sa vama i pokušajte da razumete njegove motive, a ne da ih tumačite. Ako ste sami, verujete da ste premija na lutriji i ne shvatate da se nekome ne morate dopasti. Samopouzdanje je sjajno, ali uobraženost je krajnje neprivlačna.

Devica

Verujete da je problem uvek do vas. Ako ste u vezi, vi ste onaj partner koji je zabrljao, do vas je što nešto ne funkcioniše, vi ste krivi, mogli ste više da se potrudite, da uradite jedno, a da ne uradite drugo… Ukoliko veza ne uspeva, ne radi se o tome ko je kriv, nego da li oboje želite da rešavate probleme ili je bolje da se rastanete. „Posipanje pepelom“ i preuzimanje krivice, neće rešiti vaše probleme u vezi. Ako ste sami, verujete da još niste pronašli ljubav, jer niste dovoljno dobri, jer vas niko ne može voleti, jer ne zaslužujete ljubav. Zaista morate prestati da trujete sebe time.

Comments