Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Osnovni razlozi zbog kojih vam nedostaje samopouzdanje

Osnovni razlozi zbog kojih vam nedostaje samopouzdanje

1/2

Samopouzdanje može da se izgubi privremeno, i da se zatim ojača, a možemo i trajno da budemo u deficitu sa samouverenošću i da stalno imamo potrebu za osnaživanjem. Da bismo sebi pomogli u tome, da bismo pronašli smirenost i uverenje koje nam je potrebno da se osećamo rešeno kad prihvatamo neki izazov, donosimo odluku, nastupamo pred drugima da bismo predstavili sebe i svoj rad, ili zastupali nekoga, potrebno je da znamo šta su uzroci naše nesigurnosti, zašto nam samopouzdanje manjka i samouverenost izmiče kad nam je najpotrebnija. Svako negativno iskustvo može da nam naruši samopouzdanje, ali, kao glavne uzroke savremeni psiholozi pored loših iskustava, navode i anksioznost u društvenim odnosima, kao i preteran napor da se postigne savršenstvo (perfekcionizam).

Loše iskustvo

Istraživanja koja su naučnici sprovodili da bi nešto više saznali o sreći, otkrila su da nivo sreće pojedinca u četrdesetak odsto slučajeva zavisi od najskorijeg iskustva. Ako je neko nedavno bio bolestan, doživeo gubitak bliske osobe, raskid, otkaz, njegovo shvatanje i doživljaj sreće biće poljuljani i umanjeni. A osećanje nesreće utiče i na padanje nivoa samopouzdanja, jer sebe procenjujemo kao gubitnike.

Osobe koje imaju loše mišljenje o sebi veoma teško sebi opraštaju i prelaze preko sopstvenih gršaka i propusta, teško prihvataju neuspehe kao deo života i češće odustaju.

sampouzdanje 3 Osnovni razlozi zbog kojih vam nedostaje samopouzdanje
Osećaj postignuća nakon doživljenog neuspeha predstavlja snažnu motivaciju i ohrabrenje samopouzdanju, zato je potrebno da to zapamtite i da ne dozvolite da vas savlada malodušnost. Dajte sebi vremena da se oporavite od neuspeha, jer možda je vaš osećaj poraza mnogo veći od stvarne veličine neuspeha ili greške, prilagodite se novonastalim uslovima i onda nastavite da radite ono što vas zanima i da pravite planove kako da ostvarite svoje ciljeve. Razgovarajte sa ljudima od poverenja, tražite podršku koja vam je potrebna i budite spremni na usvajanje novih strategija i preduzimanje novih akcija.

Editors choice