Ostalo je još par dana do zatvaranja prijava za učestvovanje u prvom Fintek hakatonu u Srbiji, koji od 27. do 29. maja organizuju ICT Hub, KPMG i Sosijete ženeral banka. Svi zainteresovani mogu da se prijave do 23. maja u ponoć na zvaničnoj stranici hakatona i iskoriste priliku da kreiraju inovativno rešenje za digitalno bankarstvo u roku od samo 48 sati. Za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je novčani nagradni fond od 5000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda.

“Drago nam je da među prijavljenima ima različitih timova, sa svih strana, kao i dosta pojedinaca iz različitih industrija. To je pokazatelj da je dobro shvaćena poruka da se ne traže stručnjaci iz oblasti bankarstva ili finansija, nego entuzijaste koji imaju dovoljno veština i znanja da se odazovu izazovu”, rekao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a i pozvao da se prijave svi zainteresovani.

fintech hack 11 Ostalo je još samo nekoliko dana za prijavu na prvi Fintech Hakaton u Srbiji

On je istakao da će svima tokom hakatona da budu na raspolaganju vrhunski mentori iz oblasti bankarstva i finansija, ali isto tako i programiranja, dizajna, kao i priprema za javni nastup.

“Banke se suočavaju sa izazovima i novim zahtevima tržišta i moraju da nađu način da na njih odgovore. Zbog toga smo posvećeni podršci kreativnim rešenjima i idejama koje će predvoditi promene i pomoći nam u naporima da unapredimo korisnička iskustva naših klijenata”, kazao je Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke.

fintech hack 21 Ostalo je još samo nekoliko dana za prijavu na prvi Fintech Hakaton u Srbiji

Partner u KPMG-u Dušan Tomić je napomenuo da im je kao velikoj međunarodnoj kompaniji želja da podrže razvoj preduzetništva i start-up kulture u Srbiji i regionu.

“Mislimo da su start-up-ovi danas glavni izvor novih poslovnih ideja i inovacija, pokretačke energije, kao i poslovnog entuzijazma”, izjavio je Tomić.

fintech hack 31 Ostalo je još samo nekoliko dana za prijavu na prvi Fintech Hakaton u Srbiji

Prijavljivanje je otvoreno za već formirane timove, od maksimalno pet članova, i za pojedince (IT-jevce, dizajnere, ljude iz sveta biznisa, preduzetnike) kojima je omogućeno da se upoznaju pre takmičenja, kako bi oformili svoje timove. Rok za prijavu je 23. maj, a svi zainteresovani mogu da se prijave i nađu sve potrebne informacije na vebsajtu ICT Hub-a ili direktno putem linka http://hackathon.icthub.rs/.

Comments