Svakako da će na četki ili češlju za kosu ostajati vlasi vaše kose, i to nije neka alarmantna činjenica. Ipak, ako je kosa koja ostaje na četki kraća od dužine vlasi, znači da se kosa prelama na polovini, što je znak da je oštećena.

Ukoliko vaša kosa odjednom nema uobičajeni volumen, zaboravite na sprejeve za podizanje volumena. Hemikalije iz njih će još gore delovati na već oštećenu kosu. Najpre se pozabavite pravilnim tretiranjem kose, pa tek posle oporavka vlasi se ponekad možete poslužiti “pomagalima” za veći volumen.

Ukoliko vam je teško da stilizujete kosu, i ona ne zadržava željenu formu, ili je vidno izgubila elastičnost, nema sumnje da vam je kosa oštećena i da je došlo do nekih poremećaja u njenoj strukturi.

ostecena kosa 4 Oštećena kosa: Kako prepoznati simptome

I za kraj, nesumnjivi znak da vam je kosa oštećena je njen usporeni rast. Ukoliko nekoliko meseci vaša kosa stagnira na identičnoj dužini, a pritom joj samo s vremena na vreme odsecate krajeve, evidentno je da je tretirate na pogrešan način, da se ona krza i da ne može da napreduje.

Pratite simptome koje pokazuje vaša kosa i pokušajte da je negujete tako da ne poremetite njenu prirodnu ravnotežu, i uvek ćete imati dobru frizuru.

Jasna Stanić

Comments