Kao što i same znate, svet manekenstva je surov svet. Naročito zbog toga što uvek morate da pazite kako izgledate, jer je vrlo lako da vas “pregaze” mlađe i lepše od vas. Ili makar one koje izgledaju bolje, da ne kažemo da su mršavije. Da biste bili uspešni, potrebno je dosta odricanja, ali, na kraju krajeva, ukoliko volite svoj posao – spremni ste na sve.

Manekenka Rouzi Hantington-Vajtli pripada upravo tom svetu gde je izgled na prvom mestu, a ono što čini pola “posla” upravo je ishrana. Kao i kod svake dijete, jako je važno da vodite računa o tome šta i koliko jedete, a osim toga, važnu ulogu ima i sama fizička aktivnost, odnosno trening.

Neosporno je da Rouzi izgleda savršeno, ali sasvim vam je jasno da se iza ovog izgleda krije mnogo rada i truda. Ono što nam ova manekenka preporučuje jeste da se, najpre, obratimo stručnom licu tj. nutricionisti pre nego što počnemo sa nekom dijetom. Jako je važno da ne radimo ništa na svoju ruku, naročito ako želimo dobre rezultate, bez narušavanja zdravlja. Dijeta koje se ona  pridržava, recimo, isključuje mlečne proizvode, gluten, šećer i alkohol. 

“Bilo mi je jako teško”, seća se Rouzi. “Nedostajala mi je čaša vina, sir, kroasan, ali na kraju sam se navikla. Moguće je da i dalje lepo jedete čak i bez ovih proizvoda. Smatram da je sve stvar razmišljanja i potrebno je samo malo vremena da se prilagodite novonastalim okolnostima”, kaže manekenka. I zaista, svaki nutricionista će vam reći – izdržite 21 dan na korigovanom režimu ishrane i već nakon toga steći ćete novu, zdravu naviku.

Comments