Sigurno si pomislila o sagorevanju neželjenih kalorija sada, pred zimske mesece u kojima nas očekuje sezona praznika i slava – koji su često krivci dodatnih kilograma. Veruj nam, i mi smo. Ipak, nema svako od nas vremena za redovne treninge, a ponekad smo (priznajemo) malo i lenje i jednostavno bismo se radije posvetile drugim stvarima nego vežbanju. Zato smo malo istraživale da li je moguće izgubiti kalorije bez vežbanja i pogodite šta – moguće je! U nastavku teksta ti predstavljamo pet načina na koje ćeš sagoreti kalorije, a nijedan od njih nije naporan trening. Mi već jedva čekamo da ih isprobamo!

Uvedite odlaske u saunu u redovnu praksu

Redovni odlasci u saunu pomoći će vam da sagorite kalorije, a povoljno će uticati na vaš celokupni metabolizam. Provođenjem vremena u toploj sauni vaše telo znojenjem izbacuje toksine, dok vam organizam sagoreva kalorije, a da pri tome vi samo sedite u toploti. Za početak, možete provoditi vreme na manjim temperaturama, dok vam se telo ne privikne, a cilj je da vremenom temperatura saune u kojoj provodite vreme raste. Za sagorevanje kalorija idealno je da u sauni u kojoj je temperatura oko 76 stepeni sedite dvadesetak minuta, ali nemojte se forsirati na to dok ne osetite da možete. Takođe, ako niste u mogućnosti da provodite vreme u sauni jednom ili više puta nedeljno, predlažemo vam da saunu zamenite izuzetno toplom kupkom, sa vodom koja je vrela do one granice do koje to vaše telo može da podnese.

Razmišljajte o stalnim pokretima svog tela

Nije uvek sve u napornom vežbanju. Svaki pokret koji napravite se računa, a sitni pokreti tokom dana mogu sagoreti oko 360 kalorija dnevno. Na primer, koristite ruke dok govorite, ustanite umesto da sednete u prevozu, premeštajte se sa noge na nogu, šetajte, cupkajte stopalima.. to su sve sitni pokreti koji možda ne prave preteranu vidnu razliku, ali održavaju vaš organizam aktivnim i sagorevaju kalorije.

Igrajte se sa decom

Deca imaju mnooogo (morali smo da naglasimo ovako) više energije nego odrasli. Mala deca se manje zamaraju i naprave mnogostruko više pokreta tokom dana nego bilo koja odrasla osoba i zato ako ste roditelj, tetka, kuma ili bejbisiterka – garantovano ćete sagoreti kalorije. Verujte nam, umorićete se i pre nego što ste očekivali! Uz to, deca su sklona repeticiji te ćete se ponekad osećati kao da ste na treningu. O da, i na kraju ćete verovatno morati da ih podignete i nosite dok spavaju, kada ćete shvatiti da petnaestak kilograma uopšte nije malo.

Comments