Naomi Kembel (Naomi Campbell), Linda Evanđelista (Linda Evangelista) i ostale predvodnice zlatne ere top modela devedesetih držale su modni svijet pod sobom. Editorijali, kampanje i tjedni mode uglavnom nisu mogli proći bez njih. Kažu da je modni svijet posebno okrutan prema starenju, a dva desetljeća kasnije one su i dalje prisutne. Iako neki misle kako super modeli, koji su opstali u takvom okruženju, posjeduju nadljudske osobine, upravo su njihove nesavršenosti ono što ih je istaklo u masi i učinilo tako posebnima. Pomaže činjenica što su sve one prelijepe, ali činjenica je i da svaka od toliko traženih dama ima neki svoj prepoznatljiv pečat, pa krenimo redom.

Ikona šezdesetih godina, Tvigi (Twiggy), bila je poznata po izrazito mršavoj, androginoj, liniji, ali i specifičnom načinu šminkanja očiju. Nije bilo djevojke u to vrijeme koja nije imitirala njene poteze olovkom oko očiju, kako bi dobila efekt tužnog srnećeg pogleda kakav je imala Tvigi.

twiggy Otkrivena tajna top modela

Tvigi je šezdesetih izazvala pravu revoluciju dječačkom građom i tužnim pogledom

Lauren Hjuton (Lauren Hutton) je sedamdesetih utrla put kasnijim top modelima i dokazala kako nesavršenosti neće nimalo utjecati na njihovo prisustvo na tržištu. Razmak između prednjih zubi nikad nije ispravila, a angažmani su se svejedno redali jedan za drugim.

lauren Otkrivena tajna top modela

Šarmantni osmijeh bio je dobitna karta za Lauren Hjuton

Ima li na svijetu prepoznatljivijeg madeža od onog Sindi Kraford (Cindy Crawford)? Ta mala nesavršenost iznad njene gornje usne učinila ju je seksi božicom za kojom su svi ludili osamdesetih i devedesetih godina. Svoju prvotnu manu, bar su joj tako govorili na početku karijere, učinila je svojim zaštitnim znakom, koji ju je lansirao na modni tron.

Žizel Bundšen (Gisele Bündchen), najpoznatiji, ali i najbolje plaćeni, svjetski model zadnjih godina proslavila je njena savršena brazilska stražnjica. Bilo da viri iz poderanih kratkih hlača ili je prekrivena pjeskom, često krasi naslovnice modnih časopisa i dokazuje kako top modeli imaju što pokazati.

gisele Otkrivena tajna top modela

Žizel je dokazala da obline mogu opstati u modnom svijetu

Tajri Benks (Tyra Banks) u mladosti su se često izrugivali zbog visokog čela, no danas, kad ima biznis diplomu sa Harvarda i zavidnu modnu karijeru iza sebe, sumnjam da je ikome više smiješno. Nije na odmet spomenuti ni pravo poslovno carstvo koje je izgradila na uspješnom šou putem kojeg traži nove nade modelinga.

tyra Otkrivena tajna top modela

Kome bi smetalo visoko čelo na ovakvoj ljepotici?


Dina Zupčić voli crnu boju više od bijele, pisanu riječ više od izgovorene. Grozi se zime i hladnoće, obožava ljeto i sunce. Za sreću joj je potrebna čokolada i dragi ljudi, a slobodno vrijeme najradije provodi u vremenski neograničenom ispijanju kave i vođenju bloga leeloo’s store.

Comments