*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Otkrivene nove piramide u Egiptu

Otkrivene nove piramide u Egiptu

Sedamnaest piramida, hiljadu grobnica, i tri hiljade drevnih naselja, otkriveno je nedavno u oblasti Sakara u Egiptu uz pomoć infracrvenih zraka. Ovaj novi način otkrivanja objekata pod zemljom pomoću satelitskih infracrvenih snimaka patentirala je egiptolog dr Sara Parkak (Sarah Parkak).

Tokom opsežnog ispitivanja u proteklih godinu dana, sateliti su zabeležili objekte na lokalitetima širom Egipta, a najviše pažnje privukla je Sakara. Perkak najpre nije naišla na razumevanje tamošnje lokalne zajednice, a vlasti su pristale na sprovođenje iskopavanja tek nakon pokazivanja snimaka dve potencijalne piramide. Prvi čvrst dokaz je kuća iskopana u obližnjem Tanisu za koju se smatra da je stara 3.000 godina. Njene koordinate i dimenzije savršeno su odgovarale snimku.

Grobnice, ostaci naselja i lični predmeti starih Egipćana, nađeni ispod same površine zemlje, predstavljaju samo deo celine koja tek treba da se istraži. Unapređivanje tehnologije infracrvenog snimanja omogući će pogled ispod površine Nila, a ujedno i potpuno novu eru arheologije u Egiptu.

Trenutno je u toku iskopavanje jedne od piramida, a do kraja godine vlasti Egipta planiraju uređenje Sakare i njeno predstavljanje svetu kao potpuno novu atrakciju ove zemlje. Da li će ovo prodrmati uspavanu turističku sezonu Egipta ostaje nam da vidimo.

step pyramid djoser egypt Otkrivene nove piramide u Egiptu lost p. Otkrivene nove piramide u Egiptu lost pyramids Otkrivene nove piramide u Egiptu
Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice