5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

“Pedere u blendere!”

Ozbiljno. “Pedere u blendere”, to piše. Imam i fotku da potvrdim. Evo.

blendergf Otpozadi s makazama

Umetničko delo prve vrste

Sedim ja u busu i kasnim, kad skontam da gledam u nekoliko nalepnica na kojima piše, jelte, “pedere u blendere”. Sa sve sličicom (pretpostavljam gay) čiča gliše u blenderu. Neko se baš potrudio. Samo, Autoru nalepnice, dozvoli da te priupitam – je l’ ti mene zajebavaš?! Blendere? Seriously? Nije moglo ništa maštovitije? I šta je sa lezbejkama? One nisu dovoljno dobre za tvoje prozivke? Gotiviš da kačiš pedere, ali ne i lezbejke ? (a vas politički korektne bih molila da me zaobiđete)

Izvinite što se mešam, ali zar nismo sve ovo već prošle godine prošli? Cela ta ua-pederi-sve-na-kolac-besplatne-patike galama  je nekako deja vu. Dajte ljudi šta se desilo sa kreativnošću? I ove godine ste planirali da se okomite na njih, a? Ja se sve nadala da će iskrsnuti neka nova zanimacija npr. “Zaštitnike životinja u blendere” ili “Šalteruše u blendere” itd. U, ne, imam jedan dobar, rimuje se (skoro), “Blogere u blendere!”

I onda povrh svega ovi zabraniše održavanje parade, a ja sve planirala da najzad ućorim onaj Nike duks koji gledam već mesecima, ali uvek pare za njega negde popijem. Možda je tako i bolje, vidim da bi bila ista žurka kao prošle godine, samo što bi na ovoj izgleda glavni posetioci bili neiživljeni klinci. Da sam to htela da gledam, otišla bih na “devedesete” u Arenu.

I, ako je sve to već prošlo (do sledeće godine bar), ja moram da se pobunim zbog zapostavljanja pripadnica lepšeg pola u celoj ovoj frci. Mislim da to što bi ste vi radije da se do’vatite sa dve cice umesto sa dva lika nije razlog da i one ne dobiju neku maštovitu nalepnicu. Čisto da imaju šta da pokažu unučićima, iz vremena njihove borbe za slobodu. Ili kako god da vi ovo shvatate.

Inače, bila bih jako zahvalna da mi se Autor nalepnice javi, evo može komentarom ispod teksta, čisto da vidim koliko godina (mu mozak) ima, da čestitam čoveku, i da ga zamolim da mi se potpiše na brus. Priznaćete da je genijalno. Zaista genijalno. A tek ilustracija. Urnebesno. Umirem od smeha. U sebi.

Ali, pre nego što se javi, zamolila bih dotičnog da pročita Ustav svoje zemlje, ako ga već mrzi da se upozna sa nekim sitnicama kao što su razne deklaracije o ljudskim pravima (ako te zanima koja tačno obrati se autorki teksta, voljna je da ti ustupi materijal, ma i da ti ih prepriča ako je potrebno, da se ti ne deranžiraš čitajući ih).

P.S. Evo, čisto da ti pomognem, trenutno je na snazi Ustav iz 2006. godine. Nema veze što to ne znaš, ionako si verovatno bio u vrtiću kada se za njega  glasalo. Sve ti je oprošteno.

I za kraj, savet Autoru nalepnice, pošto ćemo bez sumnje i sledeće godine imati ovakvu situaciju: Ako se već buniš protiv nečega, bar se prvo naoružaj činjenicama i znanjem. Običnog siledžiju je uvek lako pobediti rečima, pogotovo kad on pojma nema na čemu je njegov “bunt“ utemeljen, a još manje za šta se tačno bori. A ako ikada uspeš da batinama isteraš homoseksualnost iz nekoga, javi mi, da pokušam istim metodom sebe da izlečim od uživanja u koktelima. Just sayin’.

I, ne, veruj mi, lezbejke te nikada neće pozvati da im se pridružiš u “makazicama”. Pomiri se s tim.

Ako u međuvremenu iskrsne neki novi protest, molba za duks stoji!


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje: “Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?”

Editors choice