Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Otvaranje sedme sezone Fashion Weekenda u Skoplju

Otvaranje sedme sezone Fashion Weekenda u Skoplju

Cilj ovog projekta je dizajniranje kolekcija koje ne znaju za granice. Retrospektiva koja vas vodi u prošlost, povezuje ono što je nekad stvoreno i ono što će tek biti stvarano, i nagoveštava budućnost. Na ovoj izložbi predstavljene su fotografije i video materijali, odeća, obuća i modni dodaci tipični za svaku od ove tri decenije. Među brendovima predstavljenim na izložbi su MAKPRIMAT, Astibo, Bella, Britex, Rudnik, Godel i drugi. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture Republike Makedonije, a medijski partner je makedonski nedeljnik “TEA Moderna”.

Nikola Eftimov

Posle izložbe, usledio je modni performans jednog od najpoznatijih makedonskih modnih kreatora, Nikole Eftimova (asistentkinja: Aleksandra Jovanovska). Iza naizgled pretencioznog naziva kolekcije – “Biti Nikola Eftimov”, po filmu “Biti Džon Malkovič” (Being John Malkovich) – krije se duboka želja da se ožive neki od oblika, vrsta završnih štepova, tekstura i boja koje su ga neprestano fascinirale od početka karijere, koja obuhvata poslednje dve decenije. Proces dizajniranja ove kolekcije počeo je istraživanjem stila sedamdesetih, posebno njihovog međunarodnog boemskog duha. Kolekcija predstavlja reinterpretaciju određenih vrsta odeće koje potiču iz istorije i izuzetno stilizovanog folklora. Ova kombinacija je začinjena neizbežnim uticajem ulične mode i mladalačke pobune koja neprekidno dovodi u pitanje etablirane vrednosti.

Eftimov 6 Otvaranje sedme sezone Fashion Weekenda u Skoplju

Nikola Eftimov

Neki od ovih materijala su nekoliko puta oprani – kako bi se postigao vintidž izgled; obojeni su, prefarbani, izbeljeni, ručno izvezeni. Paleta boja se zasniva na sivoj, crnoj i prljavobeloj, sa naglaskom na jarkim bojama.

retrospektiva 3 Otvaranje sedme sezone Fashion Weekenda u Skoplju

Domaći dizajneri oduševili sve prisutne

Tanja Kokev

Istog dana održana je modna revija Tanje Kokev, takođe veoma poznate kreatorke.

Iz opisa kolekcije: “Muškarac i žena. On nosi savršeno skrojeno svečano odelo, a ona nosi najženstveniju haljinu koja je ikad viđena na gradskim šetalištima. Romansa. Prava romantika koju smo zaboravili, u kojoj je predigra važnija od samog čina, u kojoj je muškarac muškarac, a žena žena. Tanja Kokev posvećuje ovogodišnju kolekciju “proleće/leto 2013” romansi i onom najženstvenijem u biću žene, dostojanstvu i eleganciji kojom odiše ne samo njena odeća već i celokupni životni stil. Minimalistička je, ali luksuzna, u pastelnim, ali živopisnim bojama, pomalo retro, a ipak veoma savremena. Ova nova kolekcija ima svežinu prolećnog jutra i snagu ljubavi na prvi pogled. Inspirisane prošlošću, tkanine nose u sebi obeležje nekih davno viđenih mesta.”

Ova modna revija je održana u Muzeju makedonske borbe za državnost i samostalnost.

Editors choice