Prijave za 12. izdanje SoMo Borac by Aleph su službeno otvorene, a organizatori najvažnije regionalne digitalne nagrade uveli su i nove kategorije. Dodela nagrada održaće se 25. oktobra u Zagrebu, a prijave su otvorene do 25. septembra 2024. Žiri se sastoji od najvećih regionalnih digitalnih stručnjaka, čije će znanje i iskustvo biti presudni u izboru najboljih radova u ukupno 17 kategorija. 

somo borac somo 2024 20240624 1920x1080 01 Otvorene su prijave za SoMo Borac 2024.

Velika novost 12. SoMo Borca su dve nove kategorije, Digital product u advertising streamu koji nagrađuje digitalne proizvode svih vrsta koji su svojim inovativnim idejama i visokom izvedbom omogućili organizacijama da istraže nove aspekte digitalnog poslovanja. SoMo Advertising nagrađuje digitalne projekte u ukupno 11 kategorija te Special mention by Aleph u kojoj partner projekta bira projekat koji se ističe u performance marketinškim kategorijama, a sve detalje o uslovima i pravilima prijave pronađite na linku.

U koordinaciji s Hrvatskom udrugom digitalnih izdavača (HUDI) koji je i ove godine suorganizator najvažnijeg događaja digital zajednice, proširene su i media kategorije. Tako će digitalni izdavači u novoj kategoriji Best media Feature moći pokazati specifične delove svojih postojećih proizvoda koji su značajno unapređeni ili inovirani. Osim toga, medijski izdavači svoje će projekte moći prijaviti u još četiri kategorije: Digital Product of the Year, Digital Design of the Year, SoMo NATIVE i Best media Storytelling, a više o uslovima i pravilima prijava za SoMo Media kategorije objavljene su na web stranici SoMo Borca.

“Okupili smo tim od najboljih ljudi iz regije koji su vodeći stručnjaci u digital industriji i već sada znamo da je pred njima zahtjevan posao odabira najboljih radova, ali veselimo se vidjeti kakvi nas sjajni projekti čekaju ove godine i koji će oboriti žiri s nogu. Dvije nove kategorije fokusirane su na digitalne proizvode, odnosno dijelove postojećih proizvoda, a koji su inovativnim rješenjima unaprijedli poslovanje i korisničko iskustvo. Pozivam sve da prijave svoje radove koji su se istaknuli u protekloj godini i pokažu zašto zaslužuju 25. listopada odnijeti najvažniju nagradu u svijetu digitala”, rekla je Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorka nagrade SoMo Borac.

Prijave se zatvaraju 25. septembra 2024, a datum do kada su otvorene early bird prijave je 1. septembar 2024. O radovima koji su se istakli u prošloj godini odlučivaće tim najvećih regionalnih stručnjaka, a ko su članovi žirija potražite na linkovima: SoMo Media žiri i SoMo Advertising

Prijavite se na SoMo Borac newsletter i prvi saznajte novosti oko najvažnije dodjele nagrada, a pratite i SoMo Borac Facebook, Instagram i LinkedIn stranice.

Comments