Ne zaboravljajte da se javite roditeljima

Roditelji su veliki deo života svakoga od nas, ali onda kada se od njih odvojimo, kada osnujemo svoju porodicu ili pronađemo životnog partnera, često se desi da zanemarimo odnos i kontakt sa roditeljima. Ipak, mi njima sigurno nedostajemo i oni su ti koji imaju manje aktivne živote od nas – i zato ne smemo zaboraviti makar da im se javimo, ako već ne možemo izdvojiti vreme za jednonedeljni porodični ručak. Oni će sigurno biti mnogo srećniji i zahvalniji što ih držite u ritmu svog života, nego što će vam možda otkriti.

Dogovorite zajednički dan u nedelji

Čini vam se da je suviše često da se sa nekime viđate jednom nedeljno? Verujte nam, u budućnosti ćete žaliti za onim trenucima koje ste mogli provesti sa dragim osobama – a koje ste ustupili nekim drugim, manje važnim planovima. Zato, u dogovoru sa prijateljima odaberite jedan dan u nedelji koji je “vaš” i svake nedelje se viđajte tog dana, bilo na kafi, bilo u izlasku. Ako neke nedelje niste u mogućnosti, grupni Skype ili Zoom poziv takođe su opcija, a ako čak ni to nije moguće, nemojte preskočiti nedelju već pokušajte da dogovorite drugi dan. Budite disciplinovani, vredeće.

Upišite važne datume u kalendar

Idealno bi bilo da svi mi možemo da zapamtimo sve one važne datume, poput rođendana i godišnjica, ali nažalost – lako se može desiti da nam neki od njih sasvim slučajno promakne. Zato, iako smo sigurni da mislite na osobe koje volite, njihove važne datume upišite u svoj kalendar za svaki slučaj. Tako nikada nećete zaboraviti rođendan ili godišnjicu, čak ni u onim najhaotičnijim danima kada vam se čini da zaboravljate i na svoje ime.

Naslovna fotografija: instagram.com/thenoisetier

Jovana

Comments