wwwww Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Za razliku od prethodnih jeseni i zima, kojima su dominirale nijanse sive i smeđe, ova sezona je daleko vedrija. Trend color-blocking, koji je obeležio leto, nastavlja se prvenstveno na aksesoarima. Paleta je bogata: od neutralnih, puder i ružičastih tonova, do svih nijansi narandžaste i crvene. Kraljevsko plava se smatra bojom sezone, a za njom boja senfa i smaragdno zelena, posebno za večernje izlaske.

narandasto Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Sa bojom senfa treba biti oprezan jer retko kome zaista dobro stoji. Sa druge strane, svaka žena ima svoju nijansu crvene, što važi za sve – od cipela do karmina.

Pravilo je jasno – ili idete kompletno u jednoj, ili kombinujete boje koje se do sada niste usudili da nosite zajedno: zlatna sa narandžastom, žuta sa crvenom i crnom, ljubičasta za tamno zelenom i crvenim karminom. Za vas smo pregledali revije sa najpoznatijih nedelja mode, na kojima su kolekcije predstavili najpoznatiji dizajneri, te pre nego što se upustite u avanturu zvanu šoping, ovo može biti vaš vodič.

Belo od glave do pete – prelažu vam Yves Saint Laurent, 3.1 Phillip Lim, Calvin Klein, Hermès,  Max Mara, Prada, Stella McCartney i mnogi drugi. Monotoniju razbijte jednim detaljom poput kaiša, cipela ili ogrlice.

belo1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Ne postoje dnevne i večernje kombinacije, mada treba biti obazriv sa belim haljinama – isuviše ih je lako pomešati sa venčanicama. Zlatni nakit deluje izuzetno elegantno u kombinaciji sa belom.

belo3 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! belo 2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Žuto – Gucci, Jil Sander, Blumarine, Dior, Versace i mnoge druge poznate modne kuće posvetile su delove kolekcija ovoj boji. Bilo da se radi o kombinovanju ili žutilu od glave do pete – neizostavna je, vesela i ženstvena.

zuto11 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! zuto2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Boja zlata – i sve njene nijanse, više nisu rezervisane za crvene tepihe. Haljinice u ovim bojama sa crnim čizmama do članka, idealna su kombinacija za večernji provod, ukoliko pitate dizajnerske gigante poput – Calvin Klein, D&G, Balmain, Vivienne Westwood i druge.

Boja zlata odlično stoji plavušama, a aksesoar je gotovo nepotreban, osim ako nije u crnoj boji.

zlatna2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! zlato 1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Crvena – okupirala je modne piste, a zatim i izloge svih high street brendova. Dovoljan vam je crveni kaput i bićete trendi i primećene, jer muškarci najjače reaguju na ovu boju. Ne zaboravite da je čuvenog, sada penzionisanog dizajnera Valentina, upravo crvena boja proslavila.

red1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! red2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Smaragdno zelena elegancija – John Galliano, Emilio Pucci i Gucci su glavni “krivci” za popularnost ove raskošne nijanse zelene, koja je prethodnih sezona bila nepravedno zapostavljena.

green Ove jeseni u trendu su vedrije boje! ghreen2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Plavo – ukoliko niste sigurni šta vam stoji a niste skloni ekperimentisanju – tu je dobra stara plava, jedino je važno da nađete svoju nijansu: kraljevsko plava, tirkiz ili pastelna, sama ili u kombinaciji sa crvenom ili ljubičastom – to je već vaša stvar.

tirkiy Ove jeseni u trendu su vedrije boje! bluee Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Ljubičasta – povratak na velika vrata: pogodna za poslovne sastanke, za razne lude kombinacije, a obožavana od strane najvećih modnih imena.

ljubicasto1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Roze i puder tonovi – prisutni su već nekoliko sezona, a razlika je u tome što smo prošle jeseni nosili puder boje koje vuku na bež, a sada su aktuelne one rozikaste. Nežni i romantični tonovi, dozvoljavaju vam jaču šminku i tokom dana.

puder1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! puder 2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! puder3 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Total crno – nezaobilazna crna se ove sezone nosi na nekoliko načina: total black, crno-beli svet i naravno, najlakše se kombinuje.

crno1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! crno02 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Color-blocking na jesenji način – s obzirom da su u modi krzno, perje, fedore –  iskoristite ih tako da jesen i zima ne podsećaju na monotoniju i sivilo. Zabavite se, jer modu ne treba preozbiljno shvatati.

cb1 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! cb2 Ove jeseni u trendu su vedrije boje! cb3 Ove jeseni u trendu su vedrije boje!

Ukoliko i dalje imate neke nedoumice, najlakše je držati se palete iz galerije ispod. Bez obzira na sve, nemojte robovati nijednom trendu, već gradite svoj stil, to je uvek dobitna kombinacija. Mešajte materijale i printove i kupujte pametno, jer odeća je investicija.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments