Avokado

Magična biljka, avokado. Maska za kosu od avokada savršena je za negu svih tipova kose, a nakon nje kosa će vam biti sjajna, a teme zdravo – što utiče i na rast nove kose. Avokado je bogat omega kiselinama i bakrom, a bakar povoljno utiče na funkcionisanje gorepomenutih melanocita. Sastojke koje u sebi sadrži avokado u razlčitim količinama imaju i namirnice kao što su ostrige, bademi, crna čokolada i losos. Sve pomenute namirnice u sebi imaju i vitamine D i E, koji utiču na zdrav izgled vaše kose i usporenje procesa sedenja.

Kurkuma

Kurkuma u sebi sadrži kurkumin (po kojem je dobila ime), a ovaj posebni sastojak je moćan antioksidans koji utiče na oksidativni stres – koji je razlog preranog starenja. A starenje sa sobom donosi sede vlasi. Stres zapravo daleko više utiče na naš organizam nego što smo toga ponekad svesni, i zato bi trebalo da se pored konzumiranja kurkume posvetite umanjenu stresa i stresnih situacija u svom svakodnevnom životu.

Alge

Znamo, ne zvuči baš sjajno. Ali, alge u sebi sadrže gvožđe, proteine, B vitamine i minerale – i izuzetno su dobre za celokupno zdravlje vaše kose i vašeg tela. Možete ih grickati, jesti u okviru ramen supe ili pak usitniti i ubaciti u jutarnji smoothie.

Naslovna fotografija: instagram.com/andiemacdowell

Jovana Pantić

Comments