Zob

Iako većina nas zobene pahuljice priprema za doručak, one su zapravo sjajan izbor za večeru koja će vam pomoći da lakše zaspite! Zob je prirodni izvor melatonina, a njegova velika prednost je u sposobnosti da reguliše naš unutrašnji biološki sat. Takođe, zob je prirodni izvor triptamina, pogotovo u kombinaciji sa mlekom – sa kojim ga često konzumiramo. Zob je uz to bogat i kalcijumom, magnezijumom i mineralima koji mogu uticati na kvalitet našeg sna.

Brokoli

Brokoli je jedna od najzdravijih namirnica, upravo zbog svoje velike koncentracije vlakana – koja je značajna i za regulaciju nepravilnog sna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MOOD (@foodmood_blog)

Avokado

Avokado je poznat po svojim benefitima po zdravlje, a uz to što ga možete konzumirati, izuzetno je dobar i za vašu kožu i kosu (odnosno spoljašnju negu lica i tela). Avokado u sebi sadrži visok nivo proteina, vitamina i omega 3 masnih kiselina, koji mogu pogodno uticati i na naš san.

Borovnice

Borovnice su takođe veoma dobre za naš celokupni organizam, pa tako i za njegov zdrav san. Bogate su vlaknima i antioksidansima, i savršena su zdrava grickalica pred odlazak na spavanje.

Naslovna fotografija: instagram.com/estbysol

Jovana Pantić

Comments