Otpustite traume iz prošlosti

Nije lako učiniti to, a možda i nećete moći bez stručne pomoći. Ali to je nešto najbolje što možete učiniti za sebe, da otpustite i odblokirate energiju zarobljenu u traumi i sve što možete da uradite po tom pitanju shvatite kao ulaganje u sebe i u srećniju budućnost. 

Pustite ideju da morate sve da znate

Ne morate. Sve što ne znate, a što vam bude trebalo da znate, naučićete. Mnoge stvari nećete nikada znati, a nikada vam neće ni biti potrebne. I uvek će biti još toga da se nauči u oblastima u kojima ste samouvereni, jer znate puno. Ostanite otvorenog uma i radoznali, ali nemojte biti nesrećni kad nešto ne znate – radujte se što imate priliku da učite. 

Otpustite potrebu za kontrolom

Svaka kontrola je iluzorna, jer zaista možete da kontrolišete samo to kako ćete reagovati na ono što se događa. Možete upravljati sobom, osvestiti svoje nesvesne sadržaje, pronaći mir u duši i ljubav u srcu i onda nećete ni pokušavati da kontrolišete stvari. Potreba za kontrolom vas drži u grču i suprotna je od manifestovanja, koje se događa kad otvorite um i srce. 

Ideja da ćete sve rešiti i biti srećni 

Nećete, nikada. Uvek će biti još problema i izazova sa kojima ćete morati da se suočavate. Biće gubitaka i tuge i bola i usamljenosti i nepravde, koja će vas duboko pogađati. Ali, životne činjenice i okolnosti ne mogu da vam oduzmu unutrašnju radost i zadovoljstvo, zbog činjenice da znate ko ste, da ste prihvatili odgovornost za sve svoje izbore, svesne i nesvesne i da dopuštate životu da teče i protiče. Budite zahvalni zbog prilike koju imate u ovom životu, da doživljavate i proživljavate i otkrivate sebe u milion situcija i okolnosti, da sarađujete sa životom i da sakupite neprocenjivo životno iskustvo. 

Naslovna fotografija: instagram.com/victoriaquitzau

Brankica Milošević 

Comments