Oni koji genetski imaju slepljenu kosu, znaju koja je muka kada žele da postignu volumen. Kosa koja sasvim ide uz lice i nema nimalo volumena, izgleda kao da je bez života. Sigurno ste naišli na toliko trikova koji obećavaju da će vam pomoći sa ovim problemom, ali vaša kosa se i dalje slegne do kraja dana.

No, metode u narednim redovima će vam pomoći da vaša kosa ima volumen na duže staze.

Nemojte seći kosu u stepenima

Stepenasta kosa odlično izgleda i takve frizure ističu vrline vaše kose. No, kada vaša kosa nema volumen, nemojte je seći na stepene i slojeve jer će tako izgledati još više beživotno. Prilepljena stepenasta kosa nije nešto što izgleda atraktivno.

Zato se preporučuje da svoju frizuru prilagodite vašoj kosi, odnosno da ako već nemate volumen – ne pogoršavate situaciju sa stepenima. Najbolje je da svaki pramen bude iste dužine.

Odaberite pravu frizuru za vaš tip kose

Jeste da stepeni nisu najbolji izbor ako želite da postignete volumen. No, ako imate kovrdžavu kosu koja je slepljena, ipak će vam biti potrebno nekoliko stepena, kako bi kovrdže bile definisane. Nemojte preterivati sa stepenovanjem, jer ćete time postići kontraefekat.

Stvar je u tome da olakšate svojoj kosi da može da se podigne, odnosno, da joj date mogućnost da postigne volumen. Ako vam nikako ne polazi za rukom da kosa izgleda punije, prva stvar koju treba da promenite jeste frizura.

Zakažite micro-trim

Redovno skraćivanje kose može biti od pomoći kada želite da povećate volumen. Ovakvu vrstu šišanja treba da obavljate jednom u tri meseca, pa čak i češće. Na ovaj način ćete održavati istu dužinu i kosa će uvek biti zdrava i sveže isečena.

Kako kosa raste, postaje sve teža i samom gravitacijom će se spuštati nadole, naročito ako već prirodno nema volumen. Micro-trim, kao što i njegov sam naziv kaže, znači da kosu kratite nekoliko milimetara do centimetra. Uz redovno kraćenje, kosa će automatski izgledati bujnije.

Comments