Zavodljivi osmeh svaka od nas priželjkuje, jer osmeh je taj koji nam može pomoći da osvojimo svet. Kada se nekome osmehnemo, želimo da ostavimo prijatan osećaj i ostanemo upamćene, a za blistav osmeh koji osvaja srca potrebni su nam i negovani, beli zubi. Kako se često dogodi da nemamo baš dovoljno vremena da često posećujemo zubara i plaćamo tretmane izbeljivanja, ili jednostavno nemamo ni dovoljno novca za ove procedure ili pak kupovinu trakica za izbeljivanje – počeli smo da tražimo praktična, jeftina i dostupnija rešenja. I verovali ili ne, našli smo ih ni manje ni više nego u nekoliko namirnica koje je svako od nas barem jednom probao! Koje su to namirnice, i na koji način će vaše zube učiniti beljim i blistavijim, saznajte u nastavku teksta.

Ananas

Ananas je sjajna namirnica koja se pored fenomenalnog ukusa može pohvaliti i enzimima koje sadrži. Jedan od njih je bromelain, koji je poznat po tome što uspešno uklanja naslage sa vaših zuba, čime ih direktno čini beljim i površinski čistijim. Voćne salate sa ananasom savršene su za letnje dane, a tokom onih hladnijih možete se odlučiti i za parčiće ananasa iz konzerve.

Jagode

Imamo dve ključne reči za vas: jabučna kiselina. Iako se kolokvijalno naziva jabučna, ona se nalazi i u jagodana – a ona skuplja nečistoće sa zuba čime sprečava njihovu promenu boje. Jedite sveže jegode ili tokom zimskih dana koristite one zamrznute, a nakon uživanja u jagodama jednostavno iskoristite konac za zube, kako biste se rešili neželjenih sitnih semenki. Uživanje u jagodama još je slađe onda kada znate da će vam nakon njega zubi biti zdraviji i belji!

Comments