Semenke i orašasti plodovi

Semenke i orašasti plodovi u sebi sadrže adekvatnu dozu kalcijuma – te oni vaše zube celokupno čine jačim. Time što su jači, njihova tekstura gleđi je manje abrazivna – što razultuje manjim naslagama i samim tim beljim zubima! Uživaćete u svom osmehu nakon konzumiranja orošastih plodova.

Brokoli

Brokoli je biljka koja ima više benefita po vaše zdravlje, a da – jedan od njih su i belji zubi! Ko bi rekao? Kako da postignete belje zube jedući brokoli? Trebalo bi da ga pojedete sirovog, a njegovi delovi će očistiti zavučene delove između vaših zuba. Naravno, ovo radite povremeno a ne svakodnevno, jer je naglašeno da je potrebno da brokoli bude sirov. Takođe, brokoli sadrži visoku koncentraciju gvožđa, minerala koji vas štiti od štetnih bakterija od kojih će vam zubi požuteti. Dakle, brokoli će vam ne samo očistiti zube, već će i unapred sprečiti njihovo žutenje usled zaštite koju pruža.

Celer

Celer takođe ima mnogostruke prednosti po vaš organizam i vaše zdravlje. On će pročistiti vašu jetru, umanjiće nivo stresa u vašem organizmu i spreči će namirinice i neželjene materije da se lepe za vaše zube. Dok jedemo celer, naše žlezde luče više pljuvačke nego inače, a visok nivo pljuvačke zapravo sprečava sve loše i nepotrebne sastojke i bakterije da dođu do naših zuba. Samim tim, oni ostaju blistaviji!

Uz to, imajte na umu da svaka od ovih namirnica ima benefita po vaš celokupni organizam, a ne samo po vaš osmeh – i zato bi trebalo da ih uvedete u svkoju svakodnevnu ishranu. Raznovrsna ishrana je ključ zdravlja, a preporučljivo je da svakog dana jedete različito voće i povrće u najmanje pet boja, kako biste svom organizmu obezbedili sve potrebne sastojke, vitamine i proteine koji će ga učiniti zdravijim i jačim.

Bonus sastojci za izbeljivanje: aktivni ugalj i prašak za pecivo

Ovi sastojci mogu nagristi i ukloniti kamenac koji se nakupio na vašim zubima, i time im vrate zdravi sjaj. Naravno, koristite ih u okviru proverene paste za zube, ili onima kupljnim u apoteci ispirajte zube sa vremena na vreme. Obavezno ispljunite. Nemojte ih korisiti često i na svoju ruku, već se konsultujte sa farmaceutom ili zubarom.

Naslovna fotografija: instagram.com/shahafmakeup

Jovana Pantić

Comments