Tebi je žao što kinjiš partnera, što mu ne poklanjaš poverenje koje možda zaslužuje, što te je tako teško voleti. Ali, to je iz predostrožnosti. On možda u ovom trenutku ima najbolje namere i spreman je da ti se zakune, ali šta ti garantuje da će održati obećanje? Da će ostati sa tobom, da će ostati živ, na kraju krajeva? Jasno ti je da nije realno tražiti garancije u bilo čemu, da su odnosi dinamični i promenljivi, pa sa tim pokušavaš da izađeš na kraj onako kako ti umeš. Preterano angažujući glavu, kako bi zaštitila srce.

Da ne bude opet slomljeno, jer znaš koliko je teško sakupiti delove, a i sigurna si da ima onih koje nisi uspela da pokupiš i sastaviš. Ranjiva si i preosetljiva i moraš da se osloniš na mentalne kapacitete, kad su ti emotivni ugroženi.Ponekad ti dođe da kažeš „ma ne obraćaj pažnju na mene, to samo moj mozak luduje, a ja ne mogu da ga sprečim“ ali kako će on to da shvati?I onda kreće novi krug napora da iščitaš njegove vibracije, da protumačiš njegove izraze lica, da otkriješ znake opasnosti u njegovom ponašanju.

Uostalom, onaj ko te voli shvatiće da je tebi teže sa samom sobom, nego što je njemu teško sa tobom. Pokušaće da te razume i prihvati takvu kakva si, da te umiri i uteši i da ne ode, kad ga svojim sumnjama i pretpostavkama guraš od sebe. Tako ćeš i znati (bar ponekad) da te stvarno voli.

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.unsplash.com
Aleksina Đorđević

Comments