Naravno da Francuskinje i dalje uspevaju da nas iznenade i pokažu nam da i dalje znaju nešto što nama izgleda promiče. Sećam se svog prvog odlaska u Pariz kada sam oduševljeno posmatrala ljude oko sebe, i bila u neverici što je tako primetna razlika između Francuskinja i onih žena koje su kao ja, turistkinja iz nekih drugih delova sveta. Nije bilo potrebno ni minut razmišljanja da tačno pogodim ko je ko, i od tada pa sve do sad pokušavam da otkrijem u čemu je tajna. Ovog puta, moje istraživanje bilo je fokusirano na jednu od najpoznatijih francuskih blogerki i influenserki – Violette, koja je upravo predstavila svoju vegansku beauty liniju koja uključuje šminku, proizvode za negu kože i kose i parfem. Violette ima skoro 400.000 pratilaca na Instagramu, a njena estetika svakodnevno nas inspiriše. Ovo su njene makeup tajne, koje će, ako ih se budemo pridržavale, možda i nas učiniti Francuskinjama barem na dan!

Suptilne roze senke i karmin

Violette voli da eksperimentiše sa šminkom i makeup lookovima, ali oni na njoj nikada ne izgledaju ekstremno. Bilo da se odluči za zaista suptilnu šminku ili jarke boje i sjaj – ona uspeva da zadrži neku vrstu prirodnosti i autentičnosti. Ona je ovog puta ispratila svetski trend nošenja nežnih roze tonova, a uz dobar ten uklopila je prljavoroze senku na očima, bez prelaza u drugoj boji, kao i karmin u malo svetlijoj boji usana, sa blagim hladnoroze tonom. Ukoliko želite da izgledate osveženo, a da ne nosite tešku šminku – ovo je savršen izbor za vas.

Baršunasti crveni karmin je must 

Znamo, crveni karmin mora posedovati svaka žena, i da – Francuskinje su toga veoma svesne. Ukoliko imate malo vremena da se sredite, a želite da izgledate ženstveno i lepo, trik kome Francuskinje uvek pribegavaju je, naravno, crveni karmin. Ipak, nije svaki crveni karmin isti, a onaj koji Violette preporučuje je baršunasti crveni karmin sa rozikastim podtonom, koji nas teksturom i bojom podseća na latice crvenih ruža. Neka vaš karmin izgleda “meko”, neka njegove ivice ne budu grube i neka bude mat.

Comments