Jesenji dani su pred nama, a dobro je poznato da svako godišnje doba sa sobom donosi svoju unikatnu paletu boja koja se može primeniti u okviru odevnih kombinacija, ali i makeup lookova ili pak manikira. Pri kreiranju svojih jesenjih makeup lookova ove godine predlažemo vam da se fokusirate na šest boja koje vam predstavljamo u nastavku teksta i koje će definitivno obeležiti narednih nekoliko meseci. Iako jesen uglavnom vezujemo za tople tonove, poput zlatnih, žutih, narandžastih i crvenih, koje u ovom periodu možemo videti i u prirodi oko nas, ove godine, uz njih, osetićemo i upliv hladnijih tonova. Uživajte u primerima i pronađite onaj koji će vam najbolje pristajati!

Zeleno, volimo te zeleno

Ova jesen biće u znaku produžetka leta i njegove svežine, i zato svoje oči možete ukrasiti senkama u zelenim tonovima koji asociraju na živost prirode i boju sveže pokošene trave. Naša preporuka je da se ne zadržite na samo jednom tonu zelene boje, već u okviru jednog looka iskombinujete nekoliko nijansi, od jarke i svetle trava-zelene pa sve do takozvane duboke, trkački zelene boje. Svetlije tonove ostavite za gornje kapke, dok tamniji mogu ostati rezervisani za donje kapke ili vodenu liniju oka.

Nežno lila/roze

Nežni, puderasti tonovi takođe nastavljaju da budu aktuelni – a oni najbolje izgledaju kad su jednostavno i samostalno nanešeni. Kod ovih tonova važno je da ih ne kombinujete sa drugim nijansama i da ne umanjite njihov efekat intenzivnim, crnim ajlajnerom. Oni bi trebalo da budu dobro blendirani i čisti, i najbolje se uklapaju uz samo malo maskare na očima. Takođe, nanesite ih blago i samo na gornje kapke.

Sija mi 24 sata kao 24 karata od zlata

Zlatni tonovi biće aktuelni ove jeseni, a oni su savršeni za dejt veče ili party look bilo kog tipa. Ukoliko želite da zasijate i istaknete se u masi, ali da to učinite na suptilan i nenapadan način, zlatna senka je definitivno a way to go! Kada je stavite, potrebno je samo da se pozabavite tenom i dodate malo maskare, ostala šminka gotovo da vam neće više biti potrebna. Takođe, zlatna senka uklapa se uz većinu večernjih autfita.

Comments