National Anthem – Lana Del Rey

U originalnom spotu koji rekreira život Jackie Kennedy, Lana del Rey obučena je u vintage dizajnerske komade nalik onima koje je nekada nosila prva dama. Ogrlice optočene biserima kao i dijamantski prstenovi činili su ovaj besprekoran stajling, a ulogu američkog predsednika preuzeo je reper A$AP Rocky.

Bad Romance – Lady Gaga

Video za ovu pesmu obiluje komadima modnog brenda Alexander McQueen, a definitivno najupečatljiviji deo stajlinga su ogromne Armadillo štikle, koje su bile deo dizajnerove poslednje kolekcije. Lady Gagu ovde vidimo u donjem vešu optočenom zlatom i draguljima i komadima od lateksa, a uprkos visokim štiklama i teškim materijalima, pevačica je izvela koreografiju do kraja.

Blank Space – Taylor Swift

Taylor Swift je poznata po svom romantičnom stilu i činjenici da veoma retko eksperimentiše sa njim, ali je ovim spotom dokazala da je moguće predstaviti različite emocije, i istovremeno zadržati svoj originalni stil. Odevena u kreacije Elie Saaba, Oscara de la Rente i La Perle, Taylor je savršeno predstavila više različitih žena.

Cranes in the Sky – Solange

Osim po kvalitetnim pesmama, Solange je poznata i po svojoj besprekornoj estetici koja prati svaki album. U videu za pesmu Cranes in the Sky, pevačicu vidimo u nizu avangardnih pastelnih komada koji su se savršeno uklopili u prirodu i neutralne pozadine. Svi outfiti dizajnirani su od strane njene majke, Tine Knowles.

Vogue – Madonna

Kraljica popa započela je revoluciju u brojnim stvarima, a kroz svoje spotove podstakla je i modnu revoluciju među ženama. Ne saginjući se pred autoritetom, Madonna nikada nije oklevala da nosi komade koje su mnogi smatrali zabranjenim za žene, te su i muškarci i žene u njenom spotu nosili odela. Madonna deo spota provodi u odelu, dok je u drugim segmentima vidimo u haljinama nalik onima koje su nosile holivudske dive.

Naslovna fotografija: instagram.com/beyondclassicallybeautiful

Aleksandra Aničić

Comments